Foto: WSOP.COM
 Foto: WSOP.COM

Nye världsmästaren tar kritiken med ro

Publicerad

Flera kända pokerproffs kritiserade hans spel på finalbordet.

Just nu har Ryan Riess 54 miljoner skäl att inte bry sig om dem.

– Det kommer alltid att finnas folk som Scott Seiver som säger att jag suger, men det struntar jag i, säger den nye världsmästaren till Pokernews.com.

Inför finalbordet handlade nästan allt snack om JC Tran. Han var den bäste spelaren av de nio som återstod, han hade flest marker, han hade mest erfarenhet och så vidare.

Men allt det där hjälper inte så mycket om man inte får några kort att spela. Så när en kortkall Tran fått lämna finalbordet som femma var det i allra högsta grad en öppen historia om vilken av de återstående spelarna som skulle ta hem världsmästararmbandet.

Det skulle visa sig bli en 23-åring från Michigan vid namn Ryan Riess efter att denne slagit nattklubbsvärden Ray Farber heads up.

– Jag har drömt om det här väldigt länge. Ända sedan jag var 14 år och såg Chris Moneymaker vinna VM. Jag hade en riktigt bra känsla, säger Riess som fick drygt 54 miljoner kronor och ett armband värt 3,2 miljoner för vinsten.

En överraskning för de flesta utom Riess som hade utsett sig själv till favorit att ta hem det i en intervju med WSOP.com strax efter att det blivit klart vilka som tagit sig till finalbordet.

På Twitter var det dock en hel del pokerproffs som kritiserade Riess spel på finalbordet.

– Det kommer alltid att finnas folk som Scott Seiver som säger att jag suger, men det struntar jag i, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag