Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nye världsmästaren tar kritiken med ro

Foto: WSOP.COM

Flera kända pokerproffs kritiserade hans spel på finalbordet.

Just nu har Ryan Riess 54 miljoner skäl att inte bry sig om dem.

– Det kommer alltid att finnas folk som Scott Seiver som säger att jag suger, men det struntar jag i, säger den nye världsmästaren till Pokernews.com.

Inför finalbordet handlade nästan allt snack om JC Tran. Han var den bäste spelaren av de nio som återstod, han hade flest marker, han hade mest erfarenhet och så vidare.

Men allt det där hjälper inte så mycket om man inte får några kort att spela. Så när en kortkall Tran fått lämna finalbordet som femma var det i allra högsta grad en öppen historia om vilken av de återstående spelarna som skulle ta hem världsmästararmbandet.

Det skulle visa sig bli en 23-åring från Michigan vid namn Ryan Riess efter att denne slagit nattklubbsvärden Ray Farber heads up.

– Jag har drömt om det här väldigt länge. Ända sedan jag var 14 år och såg Chris Moneymaker vinna VM. Jag hade en riktigt bra känsla, säger Riess som fick drygt 54 miljoner kronor och ett armband värt 3,2 miljoner för vinsten.

En överraskning för de flesta utom Riess som hade utsett sig själv till favorit att ta hem det i en intervju med WSOP.com strax efter att det blivit klart vilka som tagit sig till finalbordet.

På Twitter var det dock en hel del pokerproffs som kritiserade Riess spel på finalbordet.

– Det kommer alltid att finnas folk som Scott Seiver som säger att jag suger, men det struntar jag i, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!