Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska stjärnan blir återigen svår att slå

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Efter fredagens och lördagens succé med Ponsilouma och Vittozzi är det dags att ta nya tag med damernas distanslopp. 

Här är mina idéer inför tisdagens stora höjdpunkt. 

■■ Spelet inför mästerskapet på att Frankrike ska ta flest medaljer lever i allra högsta grad då Frankrike toppar med fem medaljer före Norges fyra. 

■■ Hittills har Tiril Eckhoff varit mästerskapets drottning med hela tre guld!  Hon har skjutit som en drottning och åkformen håller hög nivå, även om den inte är där den kan vara för Eckhoff så står den sig bra i konkurrensen.

Jonas Amrounis speltips

H2H Röisleland att sluta före Wierer.

Odds: 2,01

Wierer har dragits med en förkylning inför mästerskapet och ser inte alls ut att vara i form. Vi såg det i jaktstarten på sista varvet att hon helt tog slut när hon skulle försöka utmana om medaljerna. Det är en tidsfråga innan det lossnar för Röiseland som haft några skott som gått kant ut när det kommer till skyttet.

Tirli Eckhoff att vinna.

Odds: 6,0

Så som Eckhoff skjutit i mästerskapet är det svårt att se förbi henne. Hon har en åkkapacitet som få kan matcha och fortsätter det här skyttet blir hon svårslagen.

Julia Simon att vinna.

Odds: 33,00

Julia Simon att sluta topp 3.

Odds: 9,30

Simon vann två tävlingar i världscupen för bara några veckor sedan. Båda segrarna kom i masstarter men det är ingen tvekan om att åkformen finns där. Skyttet har inte fungerat hittills, om det väl lossnar för henne kommer hon vara med och slåss om guldet. Oddset är på tok för högt!