När folket tippar med hjärtat tar jag betalt

Sverige får det tufft mot Spanien
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

När det svenska folket tippar med hjärtat så blir Spanien den bästa spiken på hela kupongen i kväll.

Det finns tyvärr inte så mycket annat att göra än att ta betalt för vår övertro på Blågult i kväll.

I skrällväg ska undervärderas Kanada i en träningsmatch på neutral plan mot Brasilien och Chile ska inte räknas bort i en nervig premiär i Copa América.

Hela 500 000 extra kronor finns i potten ikväll vilket ökar spelvärdet ytterligare.

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag

■■  Fyra EM-matcher, två från Copa América, en träningslandskamp för damer och en drabbning från norska Eliteserien är vad som ska analyseras denna måndag. Allt ljus riktas givetvis mot kvällens 90-minutare i Sevilla då Sverige kliver in i turneringen. 

Svenska Spel firar det hela med att stoppa in hela 500 000 extra kronor i potten till detta Topptips. Med bra skrällchanser och en ypperlig värdespik att tillgå så betyder det spelvärde. 

■■ Match 1. Spanien har fortsatt gå ner i odds under flera dagar och är i skrivande stund nere på 1,37 (Svenska Spel). Det svenska folket håller dock inte med spelbolagen, de vill hålla Janne i handen hela vägen in i kaklet! Precis som på Stryktipset får Sverige en högre streckprocent än chanserna vi har på poäng mot Spanien i Sevilla ikväll. Det är alltså en ren bortamatch och vi minns hur det gick i EM-kvalet. 

Sverige var tämligen utspelat och förlorade med 0-3. Inget att skämmas för då Spanien efter det gjorde rent hus på hemmaplan där 6-0 mot Tyskland sticker ut.

I träningsmatchen inför EM mot starka Portugal var spanjorerna det bättre laget (0-0). Matadorerna är ändå lite nederlagstippade till det här mästerskapet vilket kan passa perfekt. Här saknas Busquets/Llorente i Spanien och Kulusevski/Svanberg i Sverige på grund av corona. ”Kulan” är nog det största avbräcket då givna Busquets ändå har fin täckning bakom av Man Citys Rodri, exempelvis. 

Kanske är jag pessimistiskt lagd, men jag tror inte att Sverige löser poäng i den här matchen. Det är inte heller här Blågult förväntas ta poäng. När ettan då streckas sparsamt till runt 55%, men borde stå i över 70%, så är det så klart en mycket vettig spik. 

■■ Match 3. Vi fortsätter med en spännande match i ett helt annat mästerskap, Copa América. En premiär från Rio de Janeiro, neutral plan i Brasilien alltså. Argentina är alltid en favorit hos det svenska folket. Vi är uppfödda med att de himmelsblå är vassa. Med Messi är de också en av favoriterna i den här turneringen, men Argentina är inte ett lag som bjuder på fyrverkerier när de spelar längre. Det är inte ofta de gör fler än ett mål per match. 

Här ställs de mot ett Chile vars gyllene generation med spelare som Vidal och Sánchez har gått in på sista versen, men har bjudit landet på två titlar i ”Coppan” 2015 och 2016. Båda gångerna har det blivit vinst mot Argentina i finalen. 

Det går inte att räkna ut Chile den här gången heller, för bara en vecka sedan spelade de 1-1 i VM-kvalet borta i Argentina. Räkna med en jämn och målsnål fight nu också. Argentina kommer att överstreckas här. X2 är av högsta prio vad gäller spelvärde. 

■■ Match 5. En träningslandskamp för damer har letat sig in på kupongen och det ser ut att kunna bli fint spelvärde här. Pia Sundhages Brasilien tar emot Kanada på neutral mark i spanska Cartagena. I skrivande stund så har spelbolagen inte släppt oddsen på denna match men när streckningen på Brasilien, som ställs ut som hemmalag, just nu landar på över 65% är det för högt. I Brasilien kämpar spelare som Marta (35 år) och Formiga (43 år) vidare, men laget börjar helt klart bli ålderstiget. Kanada har ett starkt damlag med stor rutin från mästerskapen och har framför allt en stark topp i målkanonen Christine Sinclair. 

Brasilien ska inte vara så här stora favoriter i en träningsmatch på neutral plan i Europa. Håll ögonen öppna på oddsen, men jag helgarderar tidigt! 

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag

Spiken

Spanien (match 1)

Tyvärr, spelvärdet är alldeles för bra på Spanien för att inte spika ettan som undervärderas rejält. Vill man spela med hjärtat är det oddset som gäller där det går att få betydligt bättre betalt. 

Skrällen

Chile (match 3)

Chile spelade nyligen 1-1 borta mot Argentina i VM-kvalet. Nu är det neutral plan i Brasilien som gäller i denna Copa América-premiär. Det kommer återigen bli en tight och målsnål match. Då lockar inte överstreckade Argentina. Skrälltvåan till 10% måste med. 

Draget

Tyskland (match 8) 

Frankrike har ett otroligt lag, men Tyskland har fått ihop en riktigt trevlig elva som blandar ungdomlig entusiasm med rutin. På hemmaplan har de större chans att störa mästarna än vad det svenska folket tror. I en helt öppen match enligt oddsen får Tyskland under 30% i förtroende. Kan vara en fräck chansspik.