"Myndigheternas syn på poker är skrämmande"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Betway-spelaren Karin Lundgren kom 5:a i poker-SM i april och är en av Sveriges bästa kvinnliga pokerspelare. Läs hennes krönikor varje torsdag på Expressen.se.

Att spela poker är en oerhörd synd och något fruktansvärt om man ska tro de svenska myndigheterna. Jag skulle vilja säga att en del myndigheter tar till så hårda tag mot pokerspelare, att man blir mörkrädd.

Staten sätter p


 Exempelvis så har jag varit med och anordnat en del gratisturneringar, där det inte funnits några priser eller insatser. Vilket enligt lotteriinspektionen ska vara helt i sin ordning.

 Vi har haft suveränt roliga kvällar och många har tackat oss för att de nu fått chansen att lära sig poker och haft en trevlig kväll. Självklart ska vi nu inte få göra detta. Att ha kul tillsammans kan ju inte vara bra, eller hur? Nu är det dock inte lotteriinspektionen, som har yppat sitt missnöje utan alkoholinspektionen, som hotat med att dra in alkoholtillståndet om vi anordnar fler turneringar. 

Oklara regler


 Vi får alltså inte ha gratis pokerturneringar, men folk får gärna komma till uteställen och spela bort pengar på black jack och Jack Vegas. Hur sjukt få det bli egentligen? Jag hatar verkligen att vara så styrd som man är i Sverige, och detta är ju rent bisarrt. Ännu värre är att det knappt går att få tag på någon på alkoholmyndigheten och när man väl gör det vet de inte själva vad som gäller. 

Upp till kamp


 Det är dags för Sverige och regeringen att hänga med lite i utvecklingen och sluta ha en sån fruktansvärd dubbelmoral! En lagändring för poker och spelverksamhet måste komma till stånd, och vi är många som inte orkar hålla tyst speciellt länge till. Jag uppmanar alla pokerspelare och ni som älskar poker att tillsammans med mig göra våra röster hörda och utmana det svenska spelmonopolet, för detta är helt oacceptabelt!


Karin Lundgren

pokerkronikor@expressen.se