Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Möter världseliten i Monte Carlo

19-årige ålänningen Andreas Sarling blev bästa nordbo när han debuterade på Europatouren i Dortmund tidigare i år. Nu väntar EPT-finalen i Monte Carlo där det görs upp om en prispott på 100 miljoner kronor. Foto: Paf
I helgen börjar den sex dagar långa EPT-finalen i Monte Carlo. I startlistan hittar vi stjärnor som Daniel Negreanu och Chris Moneymaker. Men även en födelsedagsfirande. Uppsalastudent
- Det ska bli jävligt häftigt att spela i Monte Carlo, säger Anderas "Ante" Sarling, 19, snart 20, om EPT-finalen.
Är Monte Carlo ditt drömresmål?
Turneringen spelas på lyxiga Monte Carlo Bay Hotel & Resort. EPT-finalen är en av årets mest prestigefyllda pokerturneringar med ett inköp på 100 000 kronor per person. Och de 1000 platserna är snart slutsålda. Förra året tog Gavin Griffin hem titeln och fick nästan 18 miljoner kronor för besväret.

Inte rädd


Man kan tycka att det skulle göra en 19-åring som pluggar IT i Uppsala nervös. Men Andreas Sarling ser det som en sporre.
- Det ska bli jävligt häftigt. Men i början får jag väl spela lite tajt och kika på motståndet, säger han.
Andreas Sarling vann i vintras en livetävling på Casino Paf I Mariehamn och fick chansen att representera Paf Poker Team vid EPT-tävlingen i Dortmund. Han tog chansen, slutade 25:a, In the money, och blev bäste nordbo. Och nu har han alltså siktet inställt på finalen i Monte Carlo.

Är det roligare att glassa i Monte Carlo än att plugga i ett regnigt Uppsala?
- Hehe, ja, det är mycket roligare att spela poker än att plugga! Jag hoppas ju på att kunna satsa på pokern på heltid. Paf har gett mig chansen att testa på att spela i de stora turneringarna, och det skulle jag gärna fortsätta med, säger Andreas Sarling.

Du fyller 20 på fredag, vad önskar du dig i present?

- Mitt mål är att hamna In the money, så jag säger väl en plats vid finalbordet då, säger Andreas Sarling.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!