Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mot 14:e raka hemma – 2.30 på ettan är taget

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Varje tisdag turas SportExpressens spelexperter Niklas Borg och Eskil Hellberg om att ge sina ”knockout-tips” i tidningen. 

Den här veckan fokuserar Eskil Hellberg på bandy, brittisk fotboll och SHL. 

MÅLFATTIGT ATT VÄNTA I KVARTEN

TISDAG. Elitserien, bandy. Västerås–Bollnäs. Den avgörande kvartsfinalen blir målfattig?

Bollnäs hade 2–0 i matcher mot Västerås, men mesta mästaren har inte givit upp och kvitterade till 2–2 i helgen. I kväll spelas en helt avgörande match i Västerås. För förloraren är säsongen över.

Det har bjudits på oväntat många mål, men i dag tror jag på en betydligt mer avvaktande tillställning. Inget av lagen vill bjuda på någon och defensiven kommer att prioriteras. Under 8,5 mål spelas till 1,67.

JÄRNKAMINERNA MOT NY SEGER!

TORSDAG. SHL. Djurgården–Luleå. Djurgården behöver poängen bättre och jagar 14:e raka hemmasegern.

Djurgården fick tillbaka spelare i helgen och är en maktfaktor i Stockholm. På torsdag kan 14:e raka hemmasegern bli ett faktum. Wow!

Luleå gästar huvudstaden och kan spela matchen utan press. Visserligen är tabellettan i bra form och svårslaget, men motivationen är på hemmalagets sida och 2,30 på ettan är taget.

DUBBLA PENGEN PÅ HEMMALAGET

LÖRDAG. The Championship. Preston–Queens Park Rangers. Ett hemmastarkt Preston tar hand om poängen.

Preston gjorde en bra insats mot Fulham, men förlorade med 0–2.

Trots tre nederlag på de fyra senaste matcherna tror jag mycket på Preston till helgen. På Deepdale är man en klass bättre än när man spelar på resande fot. Två av förlusterna har kommit mot seriens bästa lag, West Bromwich och Leeds. QPR har sitt på det torra. 2,10 på ettan duger mycket bra.

SPURS TAPPAR POÄNG I HELGEN

LÖRDAG. Premier League. Burnley–Tottenham. Burnley är att av många lag som vill komma ut i Europa.

Det är många om budet när Champions League och platserna i Europa League ska fördelas i England.

Burnley är ett av många lag som överraskande är med och slåss om platserna. Formen är på topp och mötet mot Tottenham kommer i rätt tid. Spurs har intensivt spelschema och returen mot Leipzig stör uppladdningen. Burnley spelas med + 0,25 till 1,85.