Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Min vinnare förstärks med franske stjärnan

Foto: OLLE SPORRONG

Fredagens High Five-lopp avgörs klockan 20.15 på Vincennes lilla bana.

Loppet ser spännande ut med voltstart och tillägg att ta in för de bästa hästarna.

Häng med!

ANNONS: Lämna in expertens spel 

■■ Det är 15 ston mellan sex och åtta år gamla som gör upp i Prix Cléomède. Loppet avgörs över 2850 meter och startmetoden är voltstart. Hästarna får max ha tjänat 181.000 euro och de som tjänat över 96.000 euro startar med 25 meters tillägg. Detta gör att vi har åtta hästar på startvolten och sju som kommer jagande bakifrån.

Många av tilläggshästarna kommer med bra form och har en viss fördel på förhand, trots att lilla banan annars är fördelaktig för hästarna långt fram i fältet.

Min förstahäst blir 14 French Way of Life. Hästen har skördat stora framgångar på Vincennes tidigare och har mycket fin form. Hon har tre raka andraplatser, men är ingen ickevinnare, utan har vunnit tolv av 25 lopp i karriären och förstärks nu också med Franck Nivard i sulkyn.

På framvolten vill jag lyfta fram 2 Foxy Lady Yankee som gör debut på huvudstadsbanan. Hon har höjt sig markant i år, framför allt efter att man börjat köra henne barfota runt om. Hon har sju raka pallplatser och vunnit fyra av de nio senaste. Hon kommer sitta bra på det och har toppchans att vara med på målfotot.

13 Flower Ball var måltvåa senast bakom svensktränade Eric The Eel men diskades för en kort galopp på upploppet. Det loppet var ändå ett bra bevis på att formen är stigande och hon fortsätter löpa barfota runt om. Hon har vunnit på 1.12,9 på lilla banan tidigare och en sådan insats igen räcker långt här!

12 Farah Des Caux vann ett lopp på Pornichet senast och formen är god. Eric Raffin körde då och han hoppar upp i sulkyn igen i dag. Hon har varit topp fem i tio av de elva senaste starterna!

En som är van tufft motstånd är 15 Emilia Ceijy. Senast gick hon 1.11,4/2100a och mötte hingstar, och därför är sjätteplatsen inget att skämmas över. Kan hon få rätt resa här har hon hårdheten som krävs för att ta en plats bland de fem.

Ranking: 14-2-13-12-15.