Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Min spik går under radarn

Får Brynäs jubla mot Linköping igen?
Foto: JEPPE GUSTAFSSON/SHUTTERSTOCK / JEPPE GUSTAFSSON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Vi har en rolig och öppen kupong framför oss med 250 000 extra kronor i potten. 

Jag plockar fram en spik som går lite under radarn och går emot den stora favoriten på kupongen.


ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem här

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem här

Spiken

Brynäs

På grund av Brynäs form kommer ettan inte dra speciellt mycket spel till sig. Just nu står den i 44% medan spelbolagen har Brynäs till 2,04 i skrivande stund. Spelvänlig spik till fin procent!

Skrällen

Timrå

Timrå är bättre än deras resultatrad visar. Spelmässigt har man spelat många jämna matcher, man behöver en gnutta tur på sin sida. Att Örebro ska vara klar favorit på bortaplan har jag svårt att köpa.

Match för match

1. Brynäs – Linköping 1

Linköping vann med uddamålet när lagen möttes i helgen men sett till spelet var det väldigt jämnt. Nu möts man igen på Brynäs hemmaplan och mycket talar för att vi får se en revansch från hemmalagen.

2. Luleå – Färjestad 2

Luleå har inte nått upp i den nivån man vill. Skadeproblem har ställt till det för hemmalaget och man har inte en lika bred trupp som Färjestad exempelvis. Högt värde i bortasidan!.

3. Frölunda – Djurgården 1

Frölunda ska ha en bra chans att vinna det här mötet med deras nuvarande form. Lasch har varit fantastisk i powerplay och på hemmaplan förlorar man sällan, men ettan kommer att dra väldigt mycket spel.

4. Rögle – Skellefteå 1

Två av guldfavoriterna ställs mot varandra. Möller har varit stekhet framför mål och stod för två nya poäng i segern mot Malmö tidigare i veckan. Det är en lång bortaresa för Skellefteå…

5. Oskarshamn – Leksand 1

Oskarshamn fortsätter att överraska. Samtidigt ser Leksand ser ut att bli klar favorit på kupongen. Det är en svår bortamatch och Oskarshamn spelar med ett enormt självförtroende för stunden.

6. Timrå – Örebro 1

Örebro vann med 3-0 när lagen möttes i Örebro tidigare under säsongen. Timrå får tillbaka Lodin från avstängning. Örebro har varit iskalla i bortaspelet, tidig garderingsmatch.

7. Växjö – Malmö 1

Det är två defensivt starka lag som ställs mot varandra. Malmö har inte producerat offensivt i den utsträckningen man vill. Kvalitén finns hos gästerna – ta fram penseln.

8. Nättinen – C.Söderberg X

Mycket talar för att vi får sen målsnål tillställning. Söderberg var annars en av få spelare i Malmö som gjorde en bra match mot Skellefteå i tisdags. Ska man ta sida gillar jag Söderberg mer.

ANNONS:
Expertens systemförslag: