Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljonchocken på den första dagen på jobbet

Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Angelica Bengtsson fick leverera direkt på sitt nya sommarjobb som vinstambassadör.

Första uppdraget?

– Han trodde att jag var en telefonförsäljare, säger friidrottsstjärnan efter att ha meddelat Lottovinsten på 3,2 miljoner kronor.

När det stod klart att OS flyttas fram ett år blev sommaren plötsligt väldigt oviss för stavhoppsstjärnan Angelica Bengtsson. När alla tävlingar ställdes in eller sköts fram försvann en betydande del av hennes inkomst. Lösningen på problemet blev att söka sommarjobb.

– Jag har fått en del andra uppdrag som kompenserar mig för bortfallet, jag klarar mig än så länge. Men bara för att ha något att göra i sommar söker jag sommarjobb. Det är bara för att ha något att göra egentligen, det är dels en inkomst men också skönt att ha något att göra när man har mer tid, sa hon till SportExpressen i april.

I lördags, på nationaldagen, gjorde hon sin första arbetsdag som vinstambassadör på Svenska spel.

– Det är pirrigt! Det är nervöst att göra något nytt, men det känns också väldigt spännande och jag ser fram emot att höra hurrarop och andra människors livshistorier, sa hon inför.

Angelica Bengtsson: ”Nervös i veckor”

Och visst fick Bengtsson leverera direkt på sin nya arbetsplats. En göteborgare i 40-årsåldern hade nämligen sju rätt på Lotto och friidrottaren fick ringa upp och förmedla den fina nyheten.

Problemet var att vinnaren inte svarade.

Först på söndagen fick Bengtsson tag i den nyblivne miljonären, som var helt ovetandes om storvinsten.

– Först var jag nervös för att jag skulle förstöra hans fina ögonblick eller gå ifrån manuset och säga något opassande. Men han trodde att jag var en telefonförsäljare, säger Bengtsson.

– Sen när jag ringt ett par gånger så svarade han. Han blev väldigt chockad.

Förstod han att det var en friidrottsstjärna som han talade med?

– Han tvekade verkligen på om det var på riktigt. Då frågade jag honom om han hade läst om mig och att jag skulle jobba som vinnarambassadör i sommar. Han blev väldigt intresserad och ville prata om OS och så.

Du har tidigare berättat att du varit väldigt nervös inför det här sommarjobbet. Nu fick du en väldigt fin start?

– Ja, jag har varit nervös i fler veckor, men jag hann lugna ner mig lite. Han visste ju inte att han hade vunnit, så det var väldigt häftigt att få vara med om hans reaktion. En ära att få meddela honom en så stor nyhet.