Mikael Westerlunds Pokerskola

Publicerad
Uppdaterad
Under den här rubriken ger jag er lite tips och råd hur ni ska kunna bli bättre pokerspelare - och kanske i framtiden livnära er på Texas Hold'em.

Jag kommer att förutsätta

att ni vet hur själva spelet går till med flopp, turn och river. Det finns en uppsjö med olika pokerböcker som man kan lära sig själva grunderna i. Det jag ska göra i den här spalten framöver är att ge tips på hur ni ska lära er att ljuga vid pokerbordet, för här gäller det att ljuga så bra som möjligt, och man blir rikligt belönad om man är duktig på det. Nu är det tyvärr så att även era motståndare är medvetna om detta och de kommer att svara med samma mynt, så vi ska även gå in på hur man ska göra för att avslöja deras försök att föra er bakom ljuset. Jag anser att poker är 90 procent psykologi och det är psykologin som har gett mig så gott som alla mina framgångar vid pokerbordet. Är ni riktigt duktiga på pokerpsykologi så behöver ni inget annat vapen.

Det finns otaliga pokersajter

på nätet. Ni kan välja helt själva vilken insatts ni vill spela från "playmoney" (låtsaspengar) upp till hur mycket ni vill. Ett vanligt fel som nybörjare är att man är alldeles för nyfiken och att man då spelar för många dåliga händer. Försök att ta det lugnt och bara spela bra händer. Bluffa ska ni inte ens tänka på nu, men var lugna, för om ett par veckor så finns det inte en pokerspelare som kommer att lita på er. Men bluffar man i fel läge så blir det bara dyrt i längden. Första veckan börjar vi med den heliga pokerpsykologin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag