Miami kan bli nytt spelparadis

Publicerad
Uppdaterad
Las Vegas är det.
Kinesiska Macau likaså.
Nu kan även klassiska Miami inom kort bli ett spelparadis.
I Florida har du kunnat spelat livespel lagligt i fem år. Men redan nu kan den amerikanska delstaten få ett spelparadis likt det i Las Vegas och Macau i Kina. I den klassiska miljardstaden Miami planeras nu ett nytt mecka för gambling.
Genting Americas är ett Malaysia-baserat bolag som sysslar med utveckling av tegel och murbruk. De har nu köpt mark i delstaten för 1,6 miljarder kronor och har enligt cardplayer.com nu planer på att utveckla fullskaliga ”destination resorts”, likt de i till exempel Las Vegas.

Kortare till Miami

Enligt Reuters ska förutom Genting även Vegas-baserade kasinojätten Las Vegas Sands Corp vara intresserade av att etablera sin verksamhet i Florida.
Så om du vill gambla i ett spelparadis och i vanliga fall tar direktflyget från Stockholm till Las Vegas får du nu en halvtimme kortare resväg om du stannar i Miami.

Daniel Jacobsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag