Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Margareta, 64 år, leder Tips-SM

Två tolvor på raken - och du tänker flyt
Det är mer än så.
- Ödet, säger Margareta Sten från Ljusne.
Temperaturen stegras. Blott en omgång återstår av årets mest respektingivande tips-tävling. I toppen av Tips-SM-tabellen finns just nu fem spelare. Margareta Sten, 64 år från Ljusne leder ligan. Med en rad från 7 oktober 1962. - Då lämnade pappa in en kupong, men det var ju bara 12 matcher på den tiden så jag har tagit tecknet i match ett och satt på match 13, säger Margareta. En 44 år gammal rad, plus några väl valda garderingar, har gett sviten 10, 7, 9, 12 och 12. Margareta Sten är med och tampas med de tunga tipparna om segern i Tips-SM. - Det är ödet... eller tur kanske. Jag vet absolut ingenting om fotboll, säger Margareta med ett skratt. Hon kan vara den mest otippade Tips-SM-ledaren genom tiderna.

Lokalkändis på kuppen

Med ett tvättäkta sömmersketips har Margareta dessutom blivit kändis. Lokaltidningen har varit hos henne och bett om den magiska raden, Vi Tippa ringde och bad att få se hennes kupong, Svenska Spel undrar om de får visa raden - men Margareta är stenhård. - Den lämnar jag inte ut, ni kan få se den efter den sista omgången nästa vecka, säger hon. Döttrarna lockade Margareta att starta i Tips SM, som svarade med att sopa banan med utmanarna - dottern Mona ligger på 16 771:a plats, Eva på 28 854:e och Margareta är inte bara bäst i familjen, utan bäst i Sverige. - Det är jätteskoj, säger Margareta. Tro det, rik har hon blivit också. Vinstpremien är efter fem omgångar uppe i 50 000 kronor. Pengarna har hon satt in på banken. Hur förbereder du dig inför den avgörande tipsomgången i helgen? - Jag har redan lämnat in raden. Jag är nöjd med den, säger Margareta.

Text: Roger Björkman