Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Manchester United – Paris SG: Allt du behöver veta

Foto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MICHEL EULER / AP TT NYHETSBYRÅN

Match: Manchester United – Paris SG

Liga: Champions League, åttondelsfinal.

Hemmaarena, Manchester United: Old Trafford.

Manchester United mot PSG – så ser du matchen

Så ser du matchen på tv och stream: Matchen visas i Viasat Sport Premium, och på Viaplay.se.

Matchstart: 21.00, tisdag 12 februari. 

Skador och avstängningar, Manchester United: Uniteds trupp har ett näst intill optimalt skadeläge. Valencia och Darmian saknas på backsidan men i övrigt är hela truppen tillgänglig för spel.

Skador och avstängningar, Paris Saint Germain: Neymar är sedan tidigare långtidsskadad och nu tvingades Cavani kliva av i halvtid under helgens ligamatch mot Bordeaux. Tuchel konstaterade att det skulle ”bli väldigt svårt” för honom att delta här. Positiva nyheter för gästerna är att Verratti klev in och spelade 60 minuter och ska kunna starta.

Förutsättningar Manchester United mot Paris SG

Förutsättningarna: Champions League-slutspelet inleds på Old Trafford, drömmarnas teater, där ett pånyttfött United möter ett PSG på dekis. Storstjärnan Neymar har saknats och Tuchel har valt att rotera truppen i matcherna innan vilket gjort att man tappat rytmen helt. Skulle PSG åka ur här ryker med största sannolikhet tränaren innan säsongen är över. Pressen ligger på gästerna med andra ord. Allting Solskjaer lyckats med hittills får ses som en bonus för vad fansen redan sett som en förlorad säsong.. 

JONAS AMROUNIS spelanalys: Defensiven kommer lika i fokus för båda lagen. PSG:s tränare är inte känd som någon defensiv coach och det finns frågetecken huruvida han kommer klara att sätta upp försvarsspelet. United vet att ett eller två insläppta bortamål skulle vara ödesdigra för deras chanser att avancera. En försiktig offensiv från hemmalaget med PSG som spelar på kontringar är matchbilden som målats upp inför. 

Spelförslag: Tack vare skickligheten på spelarna i offensiva positioner hos båda klubbarna är det lag som producerar mycket mål framåt. Det är något som mållinan i matchen, och framförallt spelarna tagit hänsyn till. Första mötet av två har dock tendenser att bli lite avvaktande då ingen vill göra bort sig för att riskera ett sämre utgångsläge inför match två. Under 2,5 mål i matchen har blivit satt som underdog till 2.10, så som matchen förväntas utspela sig finns spelvärdet på underspelet. 

Sidospel: Neymar, Cavani och Mbappé är PSG:s tilltänkta supertrio men nu återstår bara en av dessa som tillgänglig för spel. En stor del av ansvaret kommer ligga på den unge fransmannens axlar. Att Mbappé ska avfyra över 2,5 skott betalar 1.72 gånger pengarna. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!