Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Manchester City tar revansch nu

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS BILDBYRÅN

Championship spelar tidigt på lördagen vilket ger oss en Europatipskaraktär på kupongen återigen.

ANNONS: Här kan du lämna in expertens system på 64 rader

Spiken

Manchester City

Manchester City har chansen att säkra ligatiteln på hemmaplan. Chelsea hade en mer fysiskt och mentalt krävande match i veckan samt en veckas mindre vila. Jag tror City tar revansch från cupförlusten och löser segern.

Skrällen

Kalmar

”Nya Kalmar” med ett passningsspel som vi inte fick se skymten av förra säsongen har gjort intryck under inledningen. Elfsborg känns fortfarande väldigt ojämna och framförallt defensivt finns det luckor som Kalmar kommer att kunna utnyttja. Ettan är för stor favorit här.

ANNONS: Här kan du lämna in expertens system på 288 rader

Match för match

1. Manchester City – Chelsea 1

Det här blir ett genrep inför den kommande Champions League-finalen. Båda lagen ser ut att vara i väldigt gott slag. För Chelsea är det en nödvändighet att plocka poäng då man slåss om att få spela i Champions League nästa säsong. City kan säkra titeln på hemmaplan och därefter lägga allt fokus på cupen. Chelsea vann senast, chans till snabb revansch för City.

2. Liverpool – Southampton 1

Efter två raka kryss i ligan är det dags för Liverpool att lyfta sig om man inte helt vill missa europaspel nästa säsong. Henderson, Gomez, Matip, Origi och Van Dijk återfinns på skadelistan. Southampton saknar Ings, Bertrand och Romeu. Gästerna har sett okej ut på slutet men om Liverpool spelar efter sin kapacitet ska man vinna det här mötet enkelt.

3. Sheffield United – Crystal Palace 2

Det är två lag som redan börjat blicka mot nästa säsong. McBurnie, O’Connell och Sharps är borta för Sheffield. Palace saknar Wickham, Ferguson och McArthur. Sakho är tveksam till spel för gästerna. Svårbedömd match då karaktären påminner om en träningsmatch men sett till prestation senaste matcherna har Palace hållit en högre nivå - tvåa!

4. Elfsborg – Kalmar 2

Elfsborg kommer dra väldigt mycket spel men man ska komma ihåg att Kalmar är obesegrade hittills. Gästerna har visserligen haft ett väldigt enkelt spelschema hittills men man fick tillbaka Nils Fröling senast och sedan Rydströms intåg finns det en helt annan pondus deras sätt att spela. Elfsborg imponerar inte defensivt. Tvåan måste med på kupongen.

5. Örebro – Halmstad 1

Örebro har seriens sämsta lag hittills baserat på deras prestationer men man har också ställts mot ganska tufft motstånd. Vi vet sedan tidigare säsonger att man är väldigt hemmastarka och det här laget ska inte behöva vara så här pass dåligt. Det här blir en nyckelmatch för Örebro där man måste plocka poäng. Jag lutar åt ettan men vill ha med krysset.

6. Barcelona – Atletico Madrid 1

Det kan mycket väl bli här det avgörs vart guldet hamnar denna säsong i La Liga. Coutinho och Fati missar mötet för Barcelona medan Atletico saknar Renan Lodi och Gimenez är tveksam. Formmässigt har Barcelona varit det klart bättre laget men just Atletico är ett lag som Barca haft väldigt svårt för senaste åren. Håller sig ettan under 50% väljer jag att spika.

7. Athletic Bilbao – Osasuna 1

Räkna inte med någon klang och jubel-föreställning när Osasuna tar sig till Baskien för att ta sig an Athletic. Hemmalaget släpper till ytterst få mål och Osasuna gör väldigt lite mål. Athletic är obesegrade i sina fyra senaste matcher och har bland annat slagit topplagen Sevilla och Atletico Madrid. Ettan blir utgångstecknet men tar man med 1X räcker det långt här!

8. Cadiz – Huesca X

Cadiz har skaffat sig en säker distans ner till nedflyttningsstrecket där vi finner Huesca precis under det. Det skiljer tio poäng mellan lagen och i den tajta bottenstriden är alla poäng viktiga. Känslan är att båda kommer vara relativt nöjda med en poäng. Cadiz skulle i princip säkrat kontraktet med tre omgångar kvar och Huesca lever vidare mot slutet av säsongen.