Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Målfest att vänta i viktiga supermötet

Foto: BAPTISTE FERNANDEZ / ICON SPORT BILDBYRÅN

Expressens tipsredaktion storsatsar på fotbolls-VM.

Med AMROUNIS VM-SPEL får du experten Jonas Amrounis tips och analyser inför samtliga matcher under turneringen.

I dag levererar experten speltips inför följande matcher:


✓ Japan – Costa Rica

✓ Belgien – Marocko

✓ Kroatien – Kanada

✓ Spanien – Tyskland

Speltips Japan – Costa Rica

Japan stod för en sensationell skrällseger i premiären då man lyckades vända underläge till seger mot Tyskland. Det var inte speciellt välförtjänt sett till matchbilden och antalet skapade chanser men japanerna var effektiva och tog tillvara på sina målchanser. Det väckte en hel del frågor kring Japans startuppställning och mycket riktigt såg det bättre ut i andra halvlek när tränaren valde att göra flera byten. Mycket av deras anfallsspel kretsar kring formstarke Kamada som öst in mål för Frankfurt i Bundesliga den här säsongen.

Costa Rica blev utspelat i sin premiärmatch mot Spanien. Det blev till slut 0-7 och ingen kan säga att siffrorna inte speglade matchbilden. Costa Rica såg inte heller fantastiska ut när man tog sig vidare till VM i den sista playoff-matchen. Nya Zeeland dominerade den tillställningen och borde fått med sig mer från matchen.

Baserat på vad Costa Rica visat upp i sina senaste matcher så är det väldigt lite som talar för att man får med sig någonting från den här matchen. Japan har mer spets framåt och kan vid en seger skaffa sig en guldsits inför det sista mötet mot Spanien. Japan att vinna matchen betalar 1,46 gånger pengarna.

Spel

Japan att vinna.

Odds: 1,46

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här

Speltips Belgien – Marocko

Belgien fick med sig tre poäng från sin inledande match mot Kanada men det finns mycket som kan bli bättre i spelet. Man kunde haft tre straffar emot sig om domarinsatsen varit bättre och offensivt såg det slarvigt och nonchalant ut stundtals. Belgien är ett av VM:s profilstarkaste lag men den gyllene generationen tycks ha passerat sitt bäst före datum, åtminstone om man ska gå på prestationen mot Kanada.

Marocko stod för en stabil insats när man mötte Kroatien i den första omgången. Det var ett väldigt lågt risktagande från deras del och vi kan nog räkna med att få se något liknande i dagens match. Får man med sig en poäng härifrån räcker det troligtvis med en seger i den sista matchen mot Kanada.

Lukaku saknas fortfarande för Belgien och det märktes mot Kanada. Spetsen framåt blir inte lika tydlig när han inte spelar. Marocko kommer att ligga lågt i sina positioner och krympa ytorna för Belgien. Det blir upp till Belgien att luckra upp Marockos försvar. Det talar för en stängd och tempofattig tillställning vilket gör underspelet intressant. Under 2,25 mål Asian i matchen ger oddset 2,06.

Spel

Under 2,25 mål Asian.

Odds: 2,06

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här

Speltips Kroatien – Kanada

Kroatien bedömdes vara fega och pragmatiska i sin första match mot Marocko. Det var tydligt att man var det bättre laget men ingen ville riskera något vilket ledde till att matchen slutade 0-0. Nu möter man ett Kanada som kommer att gå framåt för att jaga tre poäng. Det betyder större ytor att jobba med i kontringsspelet för kroatiska spelarna. Med den klassen Kroatien har på mittfältet för att fördela bollar så är det en mardrömsmotståndare för Kanada.

Kanada vann xG-kampen mot Belgien med över 2,00 och borde ha vunnit den matchen. Man hann med att missa en straff och bli rånad på två straffar. Överlag gav insatsen ett positivt intryck men spelet gränsade till smått naivt stundtals. Det var ett högt presspel som satte Belgiens backlinje i enorma problem i uppspelsfasen. Med spelare som Kovavic och Modric i avlastande roller blir det väldigt svårt att få till det i samma utsträckning.

Det här är en nyckelmatch för båda nationerna där man behöver en seger. Kroatien har med all säkerhet ringat in den här matchen som den man måste vinna för att gå vidare. Jag tror också att man löser uppgiften. Kanadas försvar är inte tillräckligt bra helt enkelt. Kroatien att vinna matchen plockas till oddset 2,08.

Spel

Kroatien att vinna

Odds: 2,08

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här

Speltips Spanien – Tyskland

Det är en av gruppspelets höjdpunkter som väntar med ett stormöte mellan två av världens bästa fotbollsnationer. Spanien vann enkelt i sin premiär mot Costa Rica. Luis Enrique kunde rotera spelare fritt och vi få precis den starten på mästerskapet som han hoppats på. För Tyskland var premiären inte lika rolig. Precis som tidigare matcher under året så skapade man en hel del målchanser men defensiven såg ihålig ut. Trots ledning och en mängd målchanser så lyckades man förlora mot Japan i premiären. Nu är laget väldigt beroende av hur det går i den andra matchen mellan Japan mot Costa Rica. Skulle Japan vinna så är det bara seger som gäller för Tyskland om man ska ha en chans att gå vidare från gruppspelet.

För Spanien har matchen inte lika stor betydelse. Vinner man mot Japan i den sista omgången så är man klara för slutspel. Det kommer nog att synas också med ett Spanien som vill hålla bollen medan Tyskland vill framåt i större utsträckning. Det är med andra ord inte optimala förutsättningar för ett Tyskland som redan haft problem i försvaret när det kommer till omställningsspelet.

Tyskland vill framåt vilket bör få fart på matchen. Förutsatt att Japan vinner kan vi få se en sprakande tillställning med mycket mål. Över 3.0 mål Asian finns att spela till oddset 2,31.

Spel

Över 3.0 mål Asian i matchen.

Odds: 2,31

ANNONS: Lämna in expertens spelförslag här