Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Målar med allt och jobbar in en storskräll på Friends

Samuel Kroons Halmstad kan storskrälla till bra procent.
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Veckan inleds med ett högintressant Topptips. 

250 000 extra kronor i potten och rejält med spelvärde. 

AIK och Sundsvall är två överstreckade favoriter som ska försöka fällas för att nå storkovan. 

En vettig spik hittas i OS-semin mellan Mexiko och Brasilien.   

Efter ett par veckors semester är det dags att kavla upp ärmarna igen. Härligt! 

En trevlig start på arbetsveckan bjuds det på också då det inte bara är 250 000 extra kronor i potten, måndagens Topptips innehåller en hel del spelvärde. Inte minst från den svenska fotbollen där framför allt två favoriter streckas upp alldeles för högt. Dags att jobba favoritfall och hög utdelning! 

Match 5. Jag börjar med att kliva ner några steg på kupongen där dagens bästa drag hämtas. Jag har följt Sundsvall relativt noga de senaste veckorna och är långt ifrån imponerad. Giffarna kommer från två raka förluster och inte minst riktigt tama insatser. 

Förlusterna i sig, 0-2 gånger två mot AFC och Landskrona, är inte det värsta utan att spelet inte alls sett bra ut. Det som skulle vara Superettans målfarligaste anfallspar i Engblom/Hallenius får långt ifrån godkänt 13 omgångar in i serien. 

De två tilltänkta skyttekungarna har på de sex senaste matcherna bara fått in varsitt mål. Då är det svårt att ta poäng då spelet i övrigt inte heller klaffat. Brage har en stomme spelare i bland andra bröderna Lundin som lirat tillsammans ett antal säsonger. 

Det finns helt klart mer att ta av i Borlänge-gänget än vad de visat hittills. Senast förstörde ett rött kort mot Trelleborg, men 2-0-segern borta mot GAIS var ett fall framåt. Anfallaren Leonard Pllana ser dessutom formstark ut. Sundsvall streckas i skrivande stund alldeles för högt här sett till chanserna. En bit över 65% går inte alls att köpa. 

Jag chansar bort den överskattade favoritettan helt. X2 erbjuder fint spelvärde och bra utdelning vid åtta rätt. 

Match 2. AIK kommer från en rätt deppig insats borta mot Örebro (1-1) där offensiven återigen var för lättläst. Visst hade Gnaget behövt stärka upp med en tung forward. Hemma på Friends brukar AIK ändå höja sig, men att de ska vara uppe och snurra på 70% är så klart befängt, då 55-60% är mer rimligt. Halmstad är nämligen inget roligt lag att möta. Tränare Haglund har fått ihop en riktigt fin grupp som nu ståtar med sju raka matcher utan förlust. Framför allt släpper HBK in väldigt få mål, där mittbacksparet Baffo/Johansson släpper få över bron. 

Framåt ser dessutom Marcus Antonsson en ny vår. Den gamle skyttekungen ser ut att ha roligt på fotbollsplanen igen. Jag tror att Halmstad som vanligt kommer täppa till ytorna och bjuda på målchanser här. Målsnålt och tight att vänta. Såna matcher brukar avgöras på tillfälligheter och fasta situationer. Jag målar på med alla tecken och jobbar storskrällen på Friends. Tvåan runt 10% är så klart en rensare av rang. 

Match 7.  Kupongen avslutas med två semifinaler från OS som spelas under tisdagen. Den första inleder klockan 10.00 på förmiddagen och är en sydamerikansk drabbning mellan Mexiko - Brasilien. Mexico har bjudit på hela havet stormar i detta OS och deltagit i helt galna matcher. 6-3 i kvarten mot Sydkorea säger det mesta. Offensiven är sprudlande, men det släpps också stora ytor i defensiven. 

Det kommer ett lag som Brasilien inte vara sena på att utnyttja. Brassarna hade förvånansvärt svårt att luckra upp Egypten (1-0) i kvarten, men här lär vi få se en matchbild som passar skyttekung Richarlison (5 mål) och hans lagkamrater bättre. Brasilien har betydligt mer tyngd och rutin i truppen än ett rätt anonymt Mexico. När tvåan ser ut att hålla sig på rimliga nivåer runt 50% så spikar jag av. 

Spiken

Brasilien (match 7)

Det finns rejält med offensiv tyngd i detta Brasilien som bör kunna straffa ett naivt Mexico som bjuder på en hel del ytor i defensiven. Målrik och sevärd match att se fram emot där tvåan är en vettig spik runt 50%. 

Skrällen

Brage (match 5)

Sundsvall har inte alls kommit upp i nivå de senaste matcherna, varken offensivt eller defensivt. Ändå streckas Giffarna upp rejält. Brage har kapacitet att störa och har gjort det bra på bortagräs. Den överstreckade ettan slopas.  

Favorit i fara

AIK (match 2)

AIK blir alldeles för stora favoriter mot ett svårspelat Halmstad med sju raka utan förlust. Tight och målsnålt att vänta där tillfälligheter kan avgöra. Gardera den för högt betrodda ettan.