Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Magnus Holm svensk mästare i Texas hold'em

Vinnaren Magnus Holm, i mitten, med tvåan Joakim From, i svart och trean Krister Hansson i vit skjorta.
Det blev till slut nätpokerproffset Magnus Holm som tog hem förstaplatsen i Casino Cosmopols SM-turnering, efter en utdragen heads-up mot Joakim From.
- Det här känns riktigt stort, säger den lycklige vinnaren.

FAKTA

Placeringarna i poker-SM 2006:
1.
Magnus Holm
2.
Joakim From
3.
Krister
Hansson
4.
Samer
Rahman
5.
Kurt Lindström
6.
Jonas Johansson
7.
Jimmy Jansson
8.
Johan Åström
9.
Ken Lennaárd

Det dröjde inte mer än några minuter innan den förste spelaren fick lämna tisdagens finalbord. Det var "mr poker" Ken Lennaárd som fick respass då hans QJ mötte AQ. Med en dam på floppen åkte pengarna in och Ken ut. Därefter åkte Johan Åström, Jimmy Jansson, Jonas Johansson och Kurt Lindström ut i tur och ordning och med fyra spelare kvar såg gårdagens chipleader Samer Rahman ut som en potentiell vinnare. Han hade en mäktig stack och skördade stora framgångar med sitt hyperaggressiva spel. - Han släpper aldrig en hand, han är som ett tuggummi, sa Krister Hansson i en paus. Det är jobbigt att ha honom till vänster om sig. Till slut lyckades Krister dock göra sig av med tuggummit, med AK mot A8. Markerna åkte in före flopp, och trots floppen 8JQ lyckades Krister köpa tillbaka med en kung på turnen och Samer var utslagen på fjärde plats.

Gjorde en deal

Efter denna hand pausades turneringen och spelarna gjorde en deal. Enligt den officiella prisstrukturen var tredjepriset 330 000 kronor, andrapriset 516 000 och förstapriset 870 000. Spelarna kom i stället överens om att Joakim From och Magnus Holm var garanterade 500 000 kronor var, och Krister 566 000 eftersom han hade flest marker. Därefter skulle vinnaren få 100 000 extra och tvåan 50 000. Det blev en lönsam deal för Krister Hansson, som slogs ut av Magnus Holm en stund senare. - Jag är besviken nu, men jag vet att jag kommer att vara nöjd i efterhand, sa tredjepristagaren. Det här är inte det största finalbord jag suttit på, men det är den bästa poker jag någonsin har spelat.

Undvek att gambla

Efter Kristers sorti var det dags för heads-up. Magnus Holm hade 1 800 000 och Joakim From 1 200 000. Det blev en utdragen historia, där Magnus undvek chanstagningar och försökte spela säkert. - Jag kände att jag hade ett övertag mot honom, så jag kände inte för att gambla med hela stacken. Till slut kom läget. Med QQ höjde Magnus till 120 000, varpå Joakim gick all-in med AJ. Blixtsyn från Magnus och bordet hjälpte inte Joakim. - Nu är jag helt tom i huvudet, heads-up tär mycket på psyket. Men det här känns riktigt stort, fantastiskt kul, sa Magnus efter vinnarhanden. Nästa stora anhalt för Magnus Holm är VM, som han kvalat in till via en satellit på nätet.