Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lördagens Stryktips kan ge hög utdelning

Foto: MICHAEL STEELE / REUTERS BILDBYRÅN

Tips-SM kul prestige mot polarna men årets version ändå som avslagen tonic water.

Omsättningen på årets presidentval är en och en halv miljard. 

Bara på Betfair. För bra för att så över. Sätter på mig orange peruk.

Ja. Stryket kan ge över halvmiljonen i dag. 11 matcher startar 16.00. Hallelujah!

ANNONS: Köp en andel i SportExpressens succéexperts system 

ANNONS: Köp en andel i superexperternas system 

Okej, ja. Jag kommer lämna in rad till Tips-SM. Kan vara prestige mot polare. Men troligtvis blir det som vanligt. Man glömmer vecka 3 och sedan rinner det ut i sanden för starten var sådär.

Äntligen har arrangören tagit sitt förnuft till fånga och skippat finalomgång för de som tippat bäst. Någon meningslös frågesport ska avgöra Tips-SM?! Hur många inkast kastade Gordon Strachan säsongen 98/99? Som att ha höjdhoppstävling och de sex första över 230 cm ska springa 400m häck. Snabbast där vinner höjdhoppstävlingen… Vad det viskas väldigt tyst om är att det inte är några prispengar i år. Utan ”ära, berömmelse och SM-titeln” får räcka. 

En kvarts miljon till vinnaren hade väl smakat fågel och kittlat lite extra? Nu blir faktiskt tävlingen lite som avslagen tonic water. Inget man sveper till bullarna precis…

Varför inget pris? Faller under överbeskyddande regeln om bolagens bonusregler och kunderbjudanden. Och när bolagen började ange varandras olika kampanjer och gratistävlingar till myndigheterna så blev ju också Svenska Spel av med sin klassiker. Rätt ska vara rätt. Tyvärr i det här fallet.

Men efter sex omgångar ska i alla fall ingen jag känner kunna säga att de hade bättre resultat i Tips-SM än mig..!

Orkade inte hålla mig längre. I veckan spelade jag Donald Trump att vinna presidentvalet till tre gånger fläsket hos Betfair. Ett odds för bra för att avstå helt enkelt. Som att tacka nej till 3,00 på Blackburn i dagens möte mot Nottingham. 

Inte säkert de vinner, men är det fifty-fifty på tre poäng och man får tre gånger insatsen. Då är det helgens bomb!

Ett bevis på att spel inte handlar om vilket lag man håller på eller vilka man TROR ska vinna. Hur kan man spela på att den gubben ska styra världen ytterligare fyra år, vill du att han ska vinna?! Ja, ja, jag hör vad ni säger. Spel ska vara roligt också.

Visst. Men ska man gå plus på sin hobby i längden så handlar det om att spela till ett odds som är bättre/högre än vad chansvärderingen säger. Det är överodds. 

Sen spelar det ingen roll om det är ett lag eller en häst. Spelar du efter vad du har för färg på halsduken, kom inte till mig och säg att du har en vinnare…

Sjukaste i den här historien. Omsättningen hos Betfair på vem som ska bli president är i skrivande stund 1 561 245 000. Över en och en halv miljard! Och då är det två och en halv vecka kvar till valet. Över 3, 5 eller 10 miljarder när vallokalerna har stängt? Tur att det inte förekommer matchfixning på så stora spelobjekt…

Stryktipset tillbaka i helengelsk tappning efter landslagsuppehåll. Tre PL-matcher och 10 Championship. Ja, ja, ska inte gnälla. 11 av 13 matcher startar 16.00 och ett spännande kvällspass för de som är kvar med alla rätt.

Jackpot 10 miljoner och kupongen måste ses som klurig. Går det få bort två av de fyra storfavoriterna City, Chelsea, Bournemouth och Brentford så kommer utdelningen skjuta i höjden. De övriga nio matcherna är riktigt svårtippade.

Så här tänker jag:

VECKANS FAVORITSPIK

Här skulle man kunna ta Match 1, Manchester City – Arsenal. City är rejält understreckade (58% mot chansvärdering 66) på hemmaplan. Grundar sig väl i Citys usla inledning och att Arsenal hackat sig fram till en fjärdeplats. De Bruyne stod över mot Island, försiktighetsåtgärd eller skada? Jag tror på det första. Arteta får vika sig för sin mentor.

Väljer i stället Match 3, Newcastle – Manchester United. Tycker hemmalaget är mediokra, punkt. Solkjaer coachar med kniven på strupen, Maguire borta och slitna landslagsspelare i United? Väljer ändå spika bortalaget. 

Den här matchen passar bra som en ny kick off på hösten och när Manchester-laget bara är streckade på 51% (chansvärdering 57%) så är det härligt ha 12 rätt, många skrällar och spik på 21.00-matchen. Då är det bara garderingsspela 1X och degen är hemma!

VECKANS CHANSSPIK

Match 8, Luton – Stoke. Hemmalaget överraskande stark inledning och man har haft flyt i matchschemat. Dags för reaktion? Bortalaget återigen skakig säsongsstart, men här har man bra läge att ta alla poäng. 

Jag väljer att chansspika Stoke till 37% (chansvärdering 41%)

VECKANS SKRÄLLGARDERING

Helt skev streckfördelning i Match 12, Swansea – Huddersfield. Oddsen säger att hemmalagets procentsats för seger bör ligga på 48%. Svenska folket har streckat Swansea till 72%! Men min officiella skrällgardering blir i Match 4, Barnsley – Bristol C. Ja, City leder och har fyra raka segrar samtidigt som Barnsley bara skrapat ihop en pinne och var notoriskt bottengäng hela förra säsongen. Dock tror jag båda lagen kommer vara mittengäng när tabellen är färdigspelad. 

När chansvärderingen säger 35-29-36 och streckfördelningen visar 24-24-52 finns bara garderingen 1X för mig. Barnsley tar minst ett poäng!

TÄNK PÅ ATT...

Vilka lag har många landslagsspelare? Vissa har spelat tre matcher. Sydamerikanska spelare har spelat VM-kval och har långflygning i kroppen. Fysioterapeuter säger ju att elitidrottsmän behöver ett dygn för varje timmes tidsskillnad de haft för full återhämtning.

Champions- och Europa League drar igång till veckan och topplagen har tre raka midweek-matcher förutom sitt ordinarie ligaspel. Nyckelspelare roteras?

Lagen man skulle vilja lägga singelspel på idag, men inte spika är Blackburn och Swansea. Båda lagen runt 2,00, men är rejält överstreckade.

Lämna in kupongen så sent som möjligt. Med tio Championshipmatcher kommer de stora oddsändringarna sista timmen innan matchstart och spelsyndikaten brukar lägga sina eventuella spel sista halvtimmen.