Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ligger en skräll på lut i ångestmötet

Omar Farajs AIK har kniven mot strupen hemma mot Degerfors.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

I TOPPTIPSDUELLEN levererar Jonas Amrouni och Simon ”Dybban” Lindell sina bästa tips inför dagens matcher.


Ett mer cyniskt Burnley bjuder på skrällvärde!

✓ Oense i det allsvenska ångestmötet!


ANNONS: Lämna in Dybbans system
ANNONS:
Lämna in Amrounis system 

Kuponganalysen

Det ligger en kvarts miljon extra i potten på kvällens kupong – högt spelvärde med andra ord. Vi har en salig blandning av matcher med två matcher från allsvenskan, två från superettan, en från Premier League, en från Serie A, en från La Liga och slutligen är det portugisiska ligan som stänger kupongen.

Omgången i korthet

Dybbans bästa spik

AIK

Blytung match i bottenstriden. Degerfors gör det alltsomoftast bra hemma på Stora Valla, men räcker inte till på resande fot. AIK blir för tunga här. Ettan är kupongens troligaste tecken.


Amrounis bästa spik

Boavista

Boavista har gått som tåget i den portugisiska ligan och är fortfarande obesegrade. Chaves har ännu inte plockat en poäng och har målskillnaden 3-13. Senaste bortamatchen mot Farense blev laget utspelade och förlorade med 0-5.


Dybbans bästa skräll

Burnley

Kompany har lotsat sitt Burnley mot ett par naiva insatser inledningsvis. Jag räknar med lite mer cynism nu. Nottingham har gjort det helt okej, men trivs inte som bäst med att föra en matchbild som favoriter. Ettan streckas alldeles för högt. Fint skrällvärde på X2 som prioriteras.


Amrounis bästa skräll

Degerfors

Det finns ingenting i AIK:s spel som antyder att man bara ska gå ut och köra över Degerfors. Degerfors är väl förberedda på att vara i den här situationen medan AIK känner en enorm press. Om inte AIK får utdelning tidigt kan det bli en jobbig match för hemmalaget.

Match för match

1. AIK – Degerfors

Ångestmöte i bottenstriden. Efter den tunga förlusten i derby måste AIK få med sig poäng från det här mötet för att undvika att hamna under strecket. Det är jämnt och ovisst.

2. Norrköping – Mjällby

Norrköping har Eriksson avstängd och saknar sedan tidigare Ortmark och Björk. Mjällby har Eile uppsatt som ett frågetecken inför mötet. Norrköping kommer från två raka förluster.

3. Jönköping – Landskrona

Både Dahlqvist och Jonsson saknas för Landskrona då båda är avstängda. Hos hemmalaget är Karlin indisponibel. Det har varit en tung höst för Jönköping som tappat formen. Jämnt och ovisst.

4. Öster – Västerås

Toppmöte i ligan och en chans för Öster att närma sig toppduon. Öster har radat upp segrar på slutet och vid en seger skiljer det endast två poäng upp till Västerås. Herdonsson saknas i Öster.

5. Nottingham – Burnley

Lagen möttes nyligen i cupen. Då var det Burnley som skrällde på bortaplan. Nottingham roterade på flera positioner, nu förväntas man starta med bästa möjliga lag.

6. Verona – Bologna

Bologna tog en efterlängtad seger mot Cagliari men spelet var inte strålande. Det krävdes en straff i slutet för att ta hem tre poäng. Det saknas fart i deras anfallsspel. Saelemaekers missar mötet.

7. Granada – Girona

Girona har inlett serien strålande med tio poäng på fyra matcher. Gästerna dras dock med en hel del skador. Roca, Villa, Artero och Jastin är några av namnen som saknas.

8. Boavista – Chaves

Hemmalaget har inlett säsongen starkt med tre segrar och ett kryss i ligan. Sassa saknas med en skada för Boavista. Chaves ligger sist med noll poäng och målskillnaden 3-13.

ANNONS:
Expertens systemförslag:
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset