Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksand–Malmö i SHL: Allt du behöver veta

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Match: Leksand – Malmö

Liga: SHL.

Hemmaarena, Leksands: Tegera Arena.

Leksand mot Malmö – så ser du matchen

Så ser du matchen på tv och stream: Cmore Live 3 och Cmore.se.

Matchstart: 19.00.

Skador och avstängningar, Leksand: Hos hemmalaget är Karlsson tveksam med sjukdom. Detsamma gäller Hrivik och Spencer Abbot fast med skador. Beslut kring alla tre tas innan matchen.

Skador och avstängningar, Malmö: Det finns inga nyheter på skadefronten men Malmö har tappat Björk och fått in Setkov och Brodecki under landslagsuppehållet. 

Förutsättningar Leksand mot Malmö

Förutsättningarna: Leksand ligger sist i tabellen och är i desperat poängbehov. Ett sista grepp efter halmstrået var att sparka tränaren Roger Melin. Ikväll debuterar Ulf Samuelsson som ny huvudtränare.

JONAS AMROUNIS spelanalys: Malmö har med sina 95 insläppta mål ett defensivt facit som hör hemma på den övre halvan av SHL. Nu har man fått in backen Brodecki i en bytesaffär, som man hoppas ska förstärka defensiven ytterligare. Leksand däremot har haft förtvivlat svårt att täppa till bakåt. Deras 123 mål bakåt är näst sämst i serien, endast Oskarshamn är sämre. Det som faktiskt talar för Leksand är energin som kan komma in i truppen av ett tränarbyte. 

Spelförslag: Under 5,5 mål i matchen till oddset 1.70.