Lähdekorpis sexåring får tipset i kvällens lopp

Foto: Mikael Rosenquist / TR Media

Fredagens High Five-lopp är Prix Themis på Vincennes.

Ett spännande lopp med flera svenskintressen där en av dessa också får tipsnicken.

Loppet går av stapeln klockan 20.15 på fredagskvällen.

Häng med!

ANNONS: Lämna in expertens spel

■■ Det är Vincennes stora bana som gäller och distansen är 2850 meter voltstart. Fyra hästar startar på grunddistansen, och tio hästar jagar från 25 meters tillägg. Hästarna som tävlar är 6-10-åriga som tjänat maximalt 189.000 euro på framvolten och 399.000 euro på den bakre volten.

Min vinnare står på start och är en svenskbekanting som trivs superbt i Frankrike.   

Min vinnare är 2 Payet D.E. Den sexårige valacken var fram till juli i träning hos Hanna Lähdekorpi, men har sedan mellanlandat hos Jean-Michel Bazire och är nu i Jarmo Niskanens träning. Han har tre vinster och en andraplats på de fyra senaste loppen och vann på Vincennes för tre starter sedan, före hästar som Armour As och Zion Font.

Jag tror han har mer att hämta på huvudstadsbanan och blir mitt förstastreck i dag.

Som andrahäst tar jag 9 Valzer di Poggio, som är en klassig travare som visade stort kunnande förra hösten. Han hade elva raka segrar mellan maj och november förra året innan det tog stopp i Prix de Bretagne.

Formen är uppåt och Jean-Michel Bazires häst är given på kupongen.

En annan tidig utmanare från framvolten är 4 Falco Berry. Sexåringen har ingen rolig rad med tre raka diskvalifikationer, men vann två raka lopp innan det och nu står han fint inne på pengarna här. Står han bara på benen hela vägen är han med i segerstriden!

Ett plus är också att Alexandre Abrivard ersätter lillebrorsan Leó i sulkyn.

7 Victor Ferm var med i Prix d’Amerique i vintras och har ett fint kunnande. Nu har han gått preparé i tre raka lopp, men nu rycker man skorna och hintar om att sjuåringen är redo för en bättre insats.  

14 For You Madrik har tjänat mest pengar i fältet och har ett lopp i kroppen efter lite vila. Då var det aviserat preparé men nu är man mer uppåt och även om hästen inte har toppform bör han vara långt fram på ren grundkapacitet.

Franck Nivard hoppar upp i sulkyn och det är ett stort plus.

Ett svenskintresse finns också i Björn Goops tioåring 3 Ready Ribb. Han står hyfsat inne på pengarna på framvolten men får svårt att blanda sig i någon segerstrid.

Ranking: 2-9-4-7-14.