Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Köper inte strecken i glödheta derbyt

Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Kupongen bjuder på spännande SHL-matcher kryddat med norskt slutspel. 

Vi spikar den hemmafavoriten som dragit minst spel till sig på systemet.


ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem här

ANNONS: Lämna in expertens 64-raderssystem här

Spiken

Linköping

Av hemmafavoriterna i SHL är LHC den som dragit minst spel till sig. Insatsen hemma mot Skellefteå senast var en av deras bästa den här säsongen. Defensiven har blivit bättre allt eftersom säsongen har gått. Oskarshamn kommer från två svaga insatser mot Brynäs och Örebro.

Skrällen

Malmö

Malmö har allt att spela för i derbyt och är ett av seriens formstarkaste lag. Rögle har dragits med en del skadeproblem och siktar på att gå långt i slutspelet. Det är ett derby och så som Malmö spelat på slutet köper jag inte att ettan endast är streckad i 23%.

Match för match

1. Luleå – Frölunda 1

Det är tveksamt om Tyrväinen får spela eller inte efter det diskutabla matchstraffet förra matchen. Frölunda har inte rosat marknaden när det kommer till bortaspelet senaste omgångarna, etta.

2. Linköping – Oskarshamn 1

Det är redan klart att LHC slipper negativt kval men man kan fortfarande nå slutspel om det blir seger ikväll. LHC kommer från en meriterande 3-0-seger hemma mot topplaget Skellefteå - etta!

3. Malmö – Rögle 2

Malmö har varit ett av seriens formstarkaste lag på slutet. Man vann den viktiga matchen mot DIF förra omgången. Tambellini gjorde mål direkt för Rögle efter sin långa skadefrånvaro.

4. Skellefteå – Leksand 1

Leksand har helt tappat sitt anfallsspel. Offensiven fungerar inte överhuvudtaget vilket förvånar med tanke på den truppen Hellkvist förfogar över. Norén är osäker till spel för gästerna. Stark etta!

5. Timrå – Färjestad 2

Timrås hopp om att undvika kval är borta men det är viktigt att bygga upp spelet inför matcherna som kommer. Erixon saknas för hemmalaget. FBK såg svaga ut förra omgången mot Rögle.

6. Sparta Sarpsborg – Frisk Asker 1

Det skilde bara sex poäng mellan lagen i grundserien men Sarpsborg har dominerat den kvartsfinalserien. Laget har vunnit de två första matcherna med enkelhet och ska vara klar favorit på hemmaplan.

7. Vålerenga – Storhamar 1

Hemmaplan har inneburit hittills i den här matchserien. Vålerenga vann sin hemmamatch komfortabelt med 5-2 men förlorade bortamatchen. Vålerenga var det jämnare laget under grundserien och får också utgångstipset.

8. Stjernen – Lillehammer 1

Det är den tredje matchen i kvartsfinalserien och Lillehammer har gått segrande ur de två första matcherna. Det har varit jämna tillställningarna men Lillehammer har dragit det längsta strået i båda matcherna. Det är i princip vinna eller försvinna som gäller för Stjernen.

ANNONS:
Expertens systemförslag:
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset