Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Köper inte ettan som överstreckad favorit

Foto: ANDREW BOYERS / REUTERS BILDBYRÅN

Rolig kupong med flera toppmatcher i olika ligor.

Ett West Ham som jagar spel i Europa är kupongens bästa streck!

ANNONS: Lämna in expertens system på 64 rader

ANNONS: Här kan du köpa en andel i expertens system 

Spiken

West Ham

Brighton har redan säkrat kontraktet vilket var det primära målet med säsongen. Nu kan man blicka framåt och planera mot nästa säsong. För West Hams del är det en hård kamp om europaplatserna. Passande uppgift!

ANNONS: Här kan du köpa en andel i expertens system 

Skrällen

Fulham

Det blir lite av en träningsmatch då inget av lagen har något att spela för. Kanske kan det få Fulham att slappna av. Southampton har varit väldigt ojämna hela säsongen och jag köper helt enkelt inte ettan som en överstreckad favorit när matchen saknar betydelse. Ta fram penseln!

ANNONS: Lämna in expertens system på 288 rader

Match för match

1. Chelsea – Leicester 1

Chelsea förlorade överraskande mot Arsenal i derbyt tidigare i veckan. Det gör att striden om Champions League-platser tätnar. Det påverkar planering och möjligheten att vila spelare för bägge lagen. Man får ändå tro att allt fokus ligger på att försöka vinna den här titeln. Christensen och Kovacic saknas för Chelsea. Leicester saknar yttermittfältaren Barnes.

2. Brighton – West Ham 2

Brighton fick Dunk utvisad och tappade matchen mot Wolves förra omgången. Det innebär att han är avstängd för hemmalaget. Sedan tidigare saknas Lamptey och March. Även Andone och Lallana är tveksamma till spel. West Ham var det bättre laget mot Everton sett till spelet. Nu ställs man mot lättare motstånd i form av redan klara Brighton - spik!

3. Southampton – Fulham 1

Southampton imponerade i segern mot Palace. Saints hämtade upp underläge tidigt i matchen. När Ings och Adams spelar tillsammans tycks båda dem och laget höja sig rejält. Fulham förlorade mot Burnley tidigare i veckan vilket innebar att nedflyttning blev ett faktum. Vi får se hur laget hanterar det beskedet även om det varit väntat en längre tid. Överstreckad favorit.

4. Juventus – Inter 2

Juventus kom tillbaka efter den förödmjukande förlusten förra helgen mot Milan när man vann borta mot Sassuolo i veckan. Det finns dock all anledning till oro för det såg verkligen inte bra ut spelmässigt. Storklubben var utspelad under långa stunder av matchen och hade bara Sassuolo varit mer effektiv hade det kunnat sluta illa för den gamla damen. Tvåa!

5. Roma – Lazio 2

Märkligt nog har tidiga pengarna landat på Roma i streckfördelningen. Det kommer säkerligen förändras innan spelstopp, men just nu är det supervärde i tvåan. Lazio såg bleka ut i sina matcher mot Fiorentina och Parma men innan dess har man radat upp fina insatser och öst in mål. Nu är det derby och jag är helt övertygad om att Lazio håller en högre nivå.

6. Benfica – Sporting 1

Det är ingen vild gissning när man konstaterar att Sporting kommer in till det här mötet med lite av en bakfylla. Klubben kunde fira sin första titel på nästan 20 år när man slog Boavista tidigare i veckan. Benfica har mer att bevisa och har endast förlorat två av sina 20 senaste matcher. Förhoppningar finns fortfarande om att nå ikapp Porto i ligatabellen. Stark etta.

7. Anderlecht – Genk 1

Anderlecht gjorde en bra match på bortaplan när lagen möttes i helgen. Anderlecht hade 15 avslut mot Genks tolv varav sju var på mål för Anderlecht. Nu möts man i Bryssel där Anderlecht inte förlorat i ligan sedan mitten av februari. Det finns en del skador i hemmalaget med Diaby, Kana, Lissens och van Crombrugge borta. Utgångsetta på kupongen.

8. Helsingborg – Öster 2

Öster har inte kommit upp i den nivån som laget hoppats på inför säsongen. Nu har man förlorat två raka matcher mot GAIS och Sundsvall. Sett till spelet finns det ingen anledning till oro ännu. Både mot Sundsvall och GAIS var man det bättre laget. Helsingborg är ännu obesegrade i årets serie men det finns en del frågetecken kring offensiven, tidig gardering.