Karins nätpokerskola del 1: Så kommer du igång

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Karin Lundgren guidar dig in i pokervärlden. Med början i dag.

Betwayspelaren Karin Lundgren är en av Sveriges bästa kvinnliga pokerspelare. Dessutom är hon utbildad lärare. Nu har du chansen att följa hennes pokerskola - del för del.

Till att börja med måste du bestämma dig för var du vill börja spela någonstans. Om du är osäker och inte vet så mycket om olika pokersidor kan ett bra tips vara att söka på ordet pokerklienter eller poker på nätet. Då kan du läsa om olika sidor och vad de har att erbjuda till sina kunder. När jag spelar föredrar jag att spela på relativt stora och välkända klienter, där kan man oftast få bättre hjälp om det är något man undrar. Dessutom har de ett företagsnamn som de värnar om - vilket gör att de är mycket noga med säkerhet, utbetalningar med mera. Jag säger inte att man inte ska spela på mindre pokerklienter om man vill det, men för mig personligen känns det bättre att spela på större.

Många faktorer


 Hur du väljer var du ska spela kan också bero på faktorer som:  


 Vilken nationalitet de flesta spelarna på klienten har. Vilken tid är det mest action på borden? Stämmer den tiden överens med när du själv kommer att ha möjlighet att spela, och så vidare. Alla vi svenskar vet ju också att det i allmänhet är vissa nationaliteter som är lite duktigare än andra - eller hur? Vill du alltså ha lite bättre motstånd, ska du välja en sida där det är mycket svenska spelare


 Om kompisar spelar på ett visst ställe kan det vara kul att spela på samma och utmana varandra. En kul sak som en del pokerklienter har som extra funktion är att du kan skapa dina egna turneringar. Det innebär att du bestämmer deltagarantal, inköp, tid när turneringen ska starta med mera. Sedan får du ett lösenord som du delar ut till dem du vill ska delta i turneringen. Lätt fixat genom att göra en maillista eller liknande. Det här kan vara en jätterolig sak att fixa tillsammans med arbetskamraterna eller kompisgänget.  


 Vilket nätverk ingår den pokerklienten som du har tänkt dig att spela på? Viktigt att veta då det är stor skillnad vad gäller antalet spelare, vilka turneringar som anordnas, med mera. Efter att du har bestämt dig för var du vill börja spela, går du in på deras hemsida. Sedan är det i praktiken bara att följa instruktionerna som ges. Du måste börja med att skaffa ett konto (om du inte redan har ett sen tidigare som du kanske spelat på oddset på eller liknande). Därefter måste du ladda hem deras pokerklient och skapa ett poker "nickname" med ett bra lösenord, som ska vara så svårt som möjligt att associera till dig själv. 


 Känner du dig lite osäker på att sätta in pengar redan kan du vänta ett tag det är ingen brådska.

 Veckans tips:

 En sak som du kan göra för att bekanta dig med din pokerklient.är att spela om låtsaspengar. Du har då  en jättebra chans att lära dig allt om hur du gör för att höja, folda, post blind, med mera. Ladda hem valfri pokerklient, skapa ett konto och leta efter "play money"-bord. 

 Vill du redan nu spela om lite pengar erbjuder de flesta pokerklienter dessutom en form av turneringspoker som kallas "freeroll". Dessa är gratis att delta i, men det går ändå oftast att vinna någon liten vinstsumma. Spela dessa i vänta på de större uppdragen som kommer längre fram.


 Lycka till!!