Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kalmar kan skrälla mot svajigt Malmö

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

AIK och Kalmar har båda imponerat spelmässigt och får mitt förtroende på dagens kupong.

Swansea är ett roligt skrälldrag i Premier League-kvalet.

ANNONS: Här kan du köpa en andel i expertens system

Spiken

AIK

Östersund går in till mötet med tre raka förluster. AIK har spelat bättre än deras formrad visar, passande uppgift för gästerna.

Skrällen

Kalmar FF

Malmö har sett svajiga ut under inledningen. Framförallt defensivt har man släppt till väldigt mycket onödigt. Kalmar har överraskat sett till spelet och plockat mycket poäng.

ANNONS: Lämna in expertens system på 288 rader

Matchlista

1. Elfsborg – Halmstad 1

Halmstad har gjort det till att vana att släppa in sena mål. Det är en följd av att laget försvarar så lågt att man inte orkar hela vägen till slutsignalen. Elfsborg kommer att dominera bollinnehavet.

2. Malmö FF – Kalmar FF 1

Malmö har inte imponerat hittills. Det finns massor av indidivuell kvalité i truppen men spelet har inte klickat ännu. Kalmar har överträffat förväntningarna och kan störa - avslag!

3. IFK Göteborg – Sirius 1

Sirius är väldigt svårspelade vilket flera av topplagen fått erfara under säsongsinledningen. Det finns dock brister defensivt som Göteborg kan utnyttja.

4. Varberg – Norrköping 2

Nyman var tillbaka som inhoppare senast för Norrköping, men både Adegbenro och Skulason klev skadade och är tveksamma till spel. Formen talar ändå för att Norrköping löser tre poäng.

ANNONS: Lämna in expertens system på 64 rader 

5. Mjällby – Häcken 2

Mjällby räddade med sig en poäng på övertid mot HBK förra omgången. Laget har haft ett ganska bekvämt spelschema hittills. Tuffare motstånd nu mot ett krisande Häcken.

6. Östersund – AIK 2

Efter den fina starten på säsongen av Östersund har laget förlorat tre raka matcher. AIK har imponerat spelmässigt och kommer man upp i nivå bör man vinna även den här matchen, klar tvåa.

7. Bournemouth – Brentford 1

Bournemouth avslutade ligan svagt men man hade heller inte mycket att spela för. Jämför man spelartrupperna har Bournemouth ett bättre lag. Fel favorit för mig med Brentford. Värde i ettan.

ANNONS: Här kan du köpa en andel i expertens system

8. Barnsley – Swansea 2

Unga Barnsley har verkligen gått från klarhet till klarhet under säsongen, men klarar man av pressen som ett playoff innebär? Rutinen finns hos gästerna och oddset 3,54 känns i överkant, tvåa.