Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Julspecial del 1: Så förbereder du dig för att börja spela poker

Pokerparet Christer och Birgitta Johansson, här med döttrarna Frida, 4, och Kajsa, 1 år.
Christer och Birgitta Johansson är Sveriges skickligaste pokerpar. Nu guidar de läsarna på Expressen.se i pokerns labyrinter - med en exklusiv julpokerskola under 10 dagar i sträck. Läs och lär!
De bästa pokerspelarna har ofta ett stort intresse för spel och vill vinna. Detta är en viktig ingrediens för att kunna bli en duktig spelare. Poker handlar mycket om att den som är bäst förberedd tar hem vinsterna. Förberedelsen kan innebära olika saker för olika människor och du måste hitta det som passar just dig.
  • Till en början måste du kunna spelets regler. På våra svenska casinon erbjuds live-spel och där tillhandahåller de också information om spelet. Det kan vara skrämmande att sätta sig ner live vid bordet första gången och ännu värre kanske det är om du inte har riktigt koll på reglerna. Förbered dig! Det finns böcker och instruktions-dvd-skivor på både svenska och engelska där du enkelt kan lära dig grunderna för poker.
  • Det viktigaste redskapet du har när du sen börjar spela är din bankroll. Detta är den summa pengar du har satt av bara för pokern. Se det som ett företag där din uppgift är att få pengarna att växa. Du måste ha ett kapital att jobba med. När detta kapital är högre än behovet för insatserna kan du ta ut lön - inte förr. Ju högre du spelar, ju större bankroll behöver du naturligtvis - men det finns även mycket låga spel som inte kräver så stora insatser. Viktigt är att du alltid känner dig komfortabel med nivån du spelar på. Sitt aldrig med hela din bankroll på bordet, utan spela endast för en bråkdel på en sittning.
  • Nätet är ett ypperligt verktyg där du kan få mycket erfarenhet på relativt kort tid. Där hinner du spela långt många fler händer än när du spelar live. På detta sätt får du en bra känsla för spelet. Här kan du även spela med play-money - alltså utan riktiga pengar. Detta är dock inte att rekommendera eftersom spelet ofta inte betyder något för spelarna och de därför kan spela lite hur som helst. Men fördelen att det är gratis träning att till exempel lära sig att läsa bordet rätt.
  • När du spelar - sitt i lugn och ro, analysera spelet och försök att uppmärksamma hur de vinnande spelarna spelar. Vad är det som skiljer dem från dom som förlorar? Om det är möjligt - skaffa dig information om de spelarna du kommer att möta. Är det nybörjare eller gamla rävar? Sitter ni ett gäng kompisar som efter varje pott tillsammans analyserar hur spelet gick och hur det kunde spelas bättre? Kanske spelar du på nätet eller i större sällskap där du möter olika spelare hela tiden. Rekvisita som en pokerspelare bör ha hemma är ju naturligtvis kortlek och marker. Så om du inte redan är ägare av dessa - lägg till det på önskelistan!

    Logga in för att följa

    Det är gratis och går snabbt!