Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jonas miljonjubel efter Rashfords avgörande

Ett system överlevde tisdagens minst sagt svårlösta Europatipsrad. 

Mannen bakom systemet: Spelproffset Jonas Weimer. 

Som fick fira tyst när Marcus Rashford fixade storvinsten på tilläggstid. 

– Mina barn låg och sov så jag kunde tyvärr inte jubla så högt, säger han. 

Med ett par minuter kvar av Manchester United - Wolverhampton såg det inte ut att bli någon som skulle hitta tretton rätt på Europatipset – som innan dess levererat flera skrällar. 

Men hemmalagets Marcus Rashford ville annat. 

Den engelske landslagsstjärnans avslut i den 94:e tilläggsminuten styrdes in via en försvarare, och såg till att Jonas Weimers system blev ensamt med tretton rätt. Spelproffset hadae nämligen spikat Manchester United. 

– De skapade ju i stort sett ingenting förrän sista tio. Men målet kom ju lite som en blixt från klar himmel. Ett avgörande i 94:e var ju en rätt så rolig avslutning, säger han. 

Hur reagerade du när det blev mål? 

– Jag höll på och fixa med min kamera för jag tänkte jag skulle filma avslutningen. Men jag fick inte i gång den. Men mina barn låg och sov så jag kunde tyvärr inte jubla så högt. Men jag gjorde några segergester. Sedan gick jag upp till min fru och berättade för henne. Jag frågade också om hon tyckte vi skulle köpa något häftigt, men hon tyckte vi skulle spara till barnen. Hon är klok min fru, säger han och skrattar. 

– Sedan hade jag svårt att somna så jag gick en kvällspromenad och ringde mamma och pappa. Det var roligt att berätta för dem. Mamma var dessutom redan glad för hon hade fått en Sverigelott av pappa och vunnit 25 kronor. 

”En häftig julklapp” 

Jonas Weimer, som jobbar på Bettingstugan, lämnar in sina andelspel åt Direkten Ryd – som haft flera framgångar under året. 

Tisdagens spel slutade med en totalvinst på 3 115 162 kronor och varje andel blev värd runt 520 000 kronor. En av dem hade Jonas själv. 

– Jag såg vid lunch i går att det bara var en andel kvar så jag slog till på den. Jag har inte blivit kontaktad av någon av de andra än. Det brukar man ju bli annars. De kanske inte hunnit se det än. Men det är ju en häftig julklapp får man säga. Direkten Ryd har haft stora framgångar, säger han. 

Hur känns det att bli ensam med tretton rätt? 

– Det var ju en extra bonus så klart. Jag tror nästan jag kan ha varit ensam på 12 rätt också. Jag vet inte om det hänt någon gång tidigare. Men det är superhäftigt. Jag trodde inte det skulle bli så.