Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

John Alvbåge vann poker-DM i Örebro

John Alvbåge har landslagsmeriter. Han är en av Sveriges bästa fotbollsmålvakter.
Han är också en riktig, riktig pokerhaj.
I helgen vann han poker-DM på Svenska Spel i Örebro län.
- Heeeeelt sjukt. Jag kan faktiskt inte fatta att det gick så bra.
John Alvbåge inkasserade 14 500 kronor för vinsten.
- Vad jag ska göra med pengarna?Det vet jag inte riktigt ... Jo, förresten: de ska gå till en gungställning i trädgården till våra barn.
John Alvbåge har två barn, treåriga Mercedes och Logan, 1,5, så visst går pengarna till välgörande ändamål. Det är väl självklart att Mercedes och Logan ska ha en gungställning.
- Haha, ja visst är det. Vi har faktiskt ett barn till på gång. Det kommer i juni, säger John.

Laddar för match

Vi når en mycket lycklig och smått förvånad pokermästare på ett hotell i Göteborg. Örebro SK:s målvakt John Alvbåge laddar upp inför den allsvenska premiären i kväll mot IFK Göteborg.
- Det ska bli kul. En premiär borta mot ”Blåvitt”, kan det bli bättre? Håller vi bara dem stången under de 15-20 första minuterna tror jag att vi har en chans att vinna. ”Blåvitt” lär ju som vanligt köra på stenhårt i inledningen. Men det känns som vi har ett otroligt starkt lag på gång i år, så jag tror vi har en bra chans.
Tillbaka till pokern och Alvbåges överraskande vinst i Örebro län.
- Jag blev sjua i fjol och att jag skulle kunna toppa den placeringen fanns ju bara inte. Jag låg ganska bra till hela tiden, men absolut inte bland de första. När det bara var åtta spelare kvar tror jag att jag låg sjua. Men jag jobbade mig uppåt och till slut var det bara två kvar.

Kommer John ihåg den avslutande handen?
- Klart att jag gör. Jag hade par i treor. Det var ett himla chattande då på alla andra spelare som hade varit med. Alla skrev i chatten: ”gå all-in”. Min motståndare gick all-in på AQ och jag synade med mina treor. Jag tror att han träffade en dam, men jag fick en trea på allra sista korten. Helt sjukt.
- Jag tror i varje fall att det var så. Jag hade redan skrivit gg (good game) i chatten och var på väg att logga ut när den där trean kom på sista kortet, säger John och skrattar gott.

91 spelare

John Alvbåge uppskattar DM-titeln ganska mycket.
- Javisst gör jag det. Jag tycker att detta med poker är skitkul och jag kommer att spela lite då och då.
91 spelare var med i Örebro län och Alvbåge vann alltså hela turneringen. Mycket, mycket starkt jobbat.
- Jag satt hemma med en kompis som heter Patrik. Vi trodde ju aldrig att vi skulle gå så här långt. I början satt vi mest och snackade och så, men allteftersom vi kom längre och längre fokuserade jag mer och mer på spelat.
Men fokus just nu ligger givetvis på allsvenskan och målvaktsjobbet i Örebro SK.
- Jag tror att det kommer att gå bra för oss i år. Vi har ett vasst lag. För egen del hoppas jag kunna vara med och konkurrera om en plats i landslaget. Det har jag fortfarande som mål.

Se filmen med Alvbåge här ovan!

Thomas Pettersson