Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jobbig förlust senast – Watford får det jobbigt

Foto: DAVID KLEIN / REUTERS BILDBYRÅN

Du har cash på kontot.

Men får varken spela eller ta ut degen.

Det är verkligheten för många spelare 2020.    

Med jämna mellanrum får jag gott om intressanta mail i från irriterade spelare.

Och jag förstår deras ilska.

Nyligen satte en kund in 5 000 kronor på ett stort och etablerat spelbolag sedan två decennier.

”Jag provade att spela 500 plats på en häst som stod i 2,80 men fick bara in 40 kronor. Jag testade även att spela ett fotbollslag och fick in 55 kronor av önskade 400 kronor. Jag blev rejält arg och försökte ta ut pengarna som nyligen sattes in, men dessa måste omsättas först så nu måste jag spela flera hundra spel för att i bästa fall få tillbaka mina pengar. Det är inte klokt”, säger en spelare som vill vara anonym.

Han är inte ensam om att inte få in sina spel eller att få ut sina pengar.

Och tyvärr.

De är spelbolagen som dikterar villkoren. Det är bara att gå in på deras hemsidor och läsa reglerna.

”När man gör en insättning till sitt spelkonto så ska detta göras i syftet att använda beloppet för spel med oss. Därför behöver man omsätta sin insättning en gång på valfria spel med oss innan man tar ut pengarna. Det är på grund av våra säkerhetsrutiner i bland annat motverkandet av penningtvätt som vi har denna rutin”, är ett av meddelanden som skickats med.

Spelbolagen har stenkoll på alla. Och känner till varje spelares favoritidrotter och ligor.

Jag har inget emot att spelbolagen tjänar pengar. Det går naturligtvis inte att driva en affärsverksamhet med negativa siffror.

Men att bara få spela för en guldpeng är bedrövligt. Och att inte få ut kapitalet förrän det omsatts är i allra högsta grad egendomligt och i mina ögon felaktigt.

”Jag tycker det är bedrägeri”, som den drabbade spelaren säger och vem säger emot honom?

Lek med tanken att man sätter in 100 000 kronor. Då måste personen (om hans insatser hålls nere) i fråga göra flera tusen spel innan han har möjlighet att ta ut pengarna igen.

Ett (dåligt) alternativ är att testa kasinot men det är kanske det bolagen vill?

Jag hoppas på bättre tider och att bolagen slutar att diskriminera folk och att skylla i från sig på bland annat penningtvätt.

Kan man inte som spelbolag riskera en förlust på några tusen ska man kanske inte ha licens för sportspel? Utan enbart erbjuda poolspel eller förströelsespel.

Ett annat svar från en annan stor aktör.

”Om du spelar för till exempel 30 kronor så räknas de in på omsättningen och om det leder till vinst så kan du ta ut 30 kronor och vinsten om du önskar. Men minst 4 970 kronor behöver vara kvar på kontot och omsättas innan du kan begära ett uttag”.

Det är den dystra verkligheten för många spelare 2020. Det känns inte rätt.

HELLBERGS KNOCKOUT-TIPS

SLUTSPELSJAKT I VÄNERSBORG

ONSDAG. Elitserien, bandy. Vänersborg – AIK. Nykomlingen AIK är förstärkt och på jagar en plats i slutspelet i Vänersborg. AIK var både effektivt och disciplinerat mot ett flitigt matchande Broberg (spelade tre matchen på fem dagar). Nyligen förstärktes truppen med Patrik Sjöström. Formen är god och chansen till slutspel lever i allra högsta grad. Vänersborg tappade skarpskytten Joakim Hedqvist i början av året och är försvagat i samband med fasta situationer. Tvåan spelas till 1,67

 

WATFORD HAR DET JOBBIGT NU

LÖRDAG. Premier League. Brighton – Watford. Brighton tar stort steg mot nytt kontrakt? Watford gjorde 2–0 precis före paus mot Everton. Men innan domaren blåste av för halvtid stod det 2–2.

På stopptid avgjorde Everton trots att man avslutade den sista fjärdedelen med en man mindre på plan. I omgången före blev det också förlust efter mål på stopptid av Aston Villa. Alla sena mål påverkar självförtroendet negativt. Brightons formkurva går åt motsatt håll. Ettan liras till 2,20.

 

UNDERSPELET LIRAS TILL 2,00

LÖRDAG. League One. Tranmere – Portsmouth. Ett formstarkt Portmouth jagar ny seger på svårspelad plan mot Tranmere.

Tranmere slog visserligen ut Watford ur FA-cupen men i League One går det betydligt sämre. På de tolv senaste omgångarna har det endast blivit en fullpoängare. Portsmouth går desto starkare och är ute efter femte raka trepoängaren till helgen. Tranmeres hemmaarena Prenton Park är i dåligt skick och mycket svårspelad för dagen. Under 2,5 till dubbelt spelas.

 

GULDET SER UT ATT GÅ TILL BYN

SÄSONGSLIR. Elitserien, bandy. Edsbyn övertygar – tar hem SM-guldet.

Edsbyn stänkte in sju raka mål på mesta mästarna Västerås i helgen och vann med hela 7–2. Insatsen var fenomenal och med spelare som Simon Jansson, Hasse Andersson, Tuomas Määttä och rutinerade målvakten Anders Svensson har tabellettan inga svagheter i laget. Det finns 2,25 på att Edsbyn vinner SM-guld och även om allt kan hända i en match så är oddsen tillräckligt bra för att jag ska spela.