Jag tycker Danmark undervärderas i kväll

Foto: FRIEDEMANN VOGEL / BILDBYRÅN

Danmark +0.5 till runt 1.90 mot Belgien är ett fint spel!

ANNONS: Lämna in expertens spel

■■ Bra dag i går, men det har blåst lite kalla vindar för egen del såhär inledningsvis under EM. Marknaden har slagits rakt ut, men resultaten har uteblivit. Det är dock något man upplevt förr och det gäller bara att tugga på och tro på det man gör.

Gör man rätt - så vänder det i längden!

■■ Härnäst tänker jag fokusera på Danmarks match mot Belgien, där jag tycker att ett hemmaspelande Danmark undervärderas kraftigt. Premiären mot Finland blev en mardrömshistoria för de rödvita, med allt det otäcka som hände kring Eriksen, följt av en chockförlust när matchen väl avslutades.

Danmark var totalt överlägsna finnarna, men lyckades inte trots straffmiss och 24 avslut göra mål. Finland å sin sida gjorde mål på sitt enda avslut och skrällen var ett faktum.

Den här matchen blir nu mer eller mindre en måstematch för dansk del. Minst en poäng måste bärgas och jag ger Danmark goda chanser att fixa det. Danmark har på papperet ett mycket fint lag, och även om Eriksen nu saknas så tror jag laget reser sig i denna tuffa stund. 

Belgien är jättestarka, men behöver absolut inte ta ut sig i den här matchen. Ett kryss räcker gott och väl för belgarna, som sedan kan bärga gruppsegern mot Finland i sista rundan.

ANNONS: Lämna in expertens spel

Jag köper inte heller att Belgien står i samma odds att vinna mot Danmark som man gjorde mot Ryssland. Ryssland är klart sämre än Danmark, och det borde synas i oddsen, men det gör det alltså inte.

Danmark +0.5 till odds runt 1.90 är i mina ögon ett superspel. Jag tror, och anser, att Danmark +0.5 kommer att spelas ned till cirka 1.70 vid matchstart.

För er som inte hänger med på vad +0.5 innebär, så har vi alltså ett spel på att Danmark ska klara minst kryss mot Belgien till 1.90. Vid Dansk vinst vinner vi, vid kryss vinner vi, och vid Belgisk seger förlorar vi. 

Danskarna reser sig efter den oerhört tuffa premiären och gör Eriksen stolt med en fin insats mot Belgien. Matchen spelas återigen på Parken i Köpenhamn, vilket stärker min känsla av att Danmark tar poäng ännu lite mera! 

ANNONS: Lämna in expertens spel