Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jag tror starkt på hög utdelning nu

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Readings segertåg får ett abrupt slut och De Graafschap vinner komfortabelt.

Det är mina spådomar för fredagens Topptips, där jag har stora förväntningar på bra utdelning.

ANNONS: Spela expertens 108-raderssystem  

Fredagens Topptips bjuder på en rejält blandad kupong som inleder i Premier League och avslutas i den nederländska andradivisionen. Såna lappar, när det svenska folket slungas hejvilt mellan länderna, brukar innebära bra spelvärde. Så även i kväll. Här är mina bästa drag. 

■■ Jag börjar bakifrån med kupongens bästa spik, De Graafschap i match 8. Laget med det fräcka smeknamnet ”Superbönderna” hade rejält med otur i fjol när de i stort sett var klara för uppflyttning till högstaligan när covid-19 satte stopp för säsongen. Rejält bittert, men klubben har inte satt sig för att sura. Sex vinster på de åtta inledande matcherna innebär så klart en topplacering där skyttekung Seuntjens fortsätter måla på. FC Oss var ett trött lag i fjol och är det även nu. 

Tipparna kan luras av två raka hemmasegrar men de har tagits mot bottenlag. Här råder klasskillnad och håller sig tvåan runt 65% så är det bara att spika.

■■ En annan spik som är värd att spana in är Stuttgart i match 3. Nykomlingen har fått en flygande start på säsongen och verkar spela på ångorna. Möter här kanske hela Europas mest formsvaga lag i Schalke som inte vunnit en fotbollsmatch sedan januari (!). En poäng på fem matcher och 2-19 i målskillnad är siffror som fått David Wagner sparkad. 

Jag ser ingen ljusning för Schalke och spikar Stuttgart till helt överkomlig streckning runt 40-45%.

■■ Reading har inlett säsongen förbluffande i The Championship och toppar tabellen överlägset. Jag har skrivit det innan men gör det igen. Det kommer inte hålla. Laget går på vatten och lyckas trolla match efter match. Ser man till antalet chanser somskapas så är Reading fortsatt sämst i ligan, men gör mål på ”allt”. Möter en nykomling i Coventry som är tillräckligt bra för att hålla sig kvar i The Championship. Snart kommer det ett fall för Reading och varför inte redan nu? 

Jag chansar bort den överstreckade tvåan och spelar 1X i match 2 som får bort en bra bit över hälften av kupongerna.

■■ I övrig skrällväg: Både Pacos de Ferreira i match 5 och Eupen i match 6 är skrällar som bör få plats på kupongen till streck runt 10%. Formstarka Eupen streckas alldeles för lågt i en jämn liga och Porto har haft problem borta mot Pacos de Ferreira de senaste säsongerna. Där är skrällarna som löser de stora pengarna i kväll!

SPIKEN

De Graafschap (match 8)

De Graafschap siktar på att ta sin rättmätiga plats i högstaligan. Är återigen med I toppen och krigar. Slog ett starkt Twente på bortaplan i cupen i veckan. Mediokra FC Oss står inte emot här.

SKRÄLLEN

Pacos de Ferreira (match 5)

Ett defensivt starkt Pacos de Ferreira är ingen enkel uppgift på bortaplan. Porto har dessutom inlett ligan svajigt och har ett tätt matchande med Champions League i veckan. Kupongens största skräll plockas med.

FAVORIT I FARA

Reading (match 2)

Reading trotsar tyngdlagarna och fortsätter vinna. De underliggande siffrorna talar dock inte för serieledarna. Det är bara en tidsfråga innan den första förlusten kommer. Nykomlingen Coventry ska absolut kunna störa på St. Andrews. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: