Jag tror starkt på en målrik tillställning

Foto: HANNAH MCKAY / BILDBYRÅN

Lördagen bjuder på ett fantastiskt utbud av matcher i vanlig ordning.

Både SHL och Premier League levererar attraktiva spelobjekt.

Dagens bästa spel plockar jag dock från Italien och Serie A. Atalanta har fått i gång målskyttet på allvar men avsaknaden av Hateboer och Gosens har påverkat deras defensiv.

Gång på gång hamnar man fel i positionerna och mot ett lag som Juventus kan det bli kostsamt.

Det finns alla ingredienser för att bli en öppen och målrik tillställning.

■■ SHL-hockeyn är tillbaka på Bomben igen efter en hektisk torsdag med flera skrällar. Växjös bleka insats mot Oskarshamn blev kostsam och nu måste man ställa sig frågan vad som ligger bakom Växjös svaga form. Färjestad har presterat bättre sedan omorganisationen i klubben under landslagsuppehållet. 

Jag väljer därför att bygga min kupong runt Färjestad som vinnare. Spelvärdet hittar vi i låga målsiffror för Malmö.

Matchlistan

Arsenal – Newcastle 1

Arsenal hade tio raka matcher utan förlust innan matchen mot Liverpool. Ingen kan beskylla Arsenal för att förlora på Anfield men det märktes att det är en bit kvar till topplagen i serien.

Djurgården – Örebro 1

Örebro stod för en av säsongens bättre insatser när man körde över Frölunda på hemmaplan med 5-1 i torsdags. Djurgården har inte lyckats få igång spelet trots tränarbytet. Över 5,5 gillas!

Färjestad – Växjö 1

Westin, Virtanen och Lindqvist missade torsdagens match för FBK och ser ut att vara indisponibla för dagens match också. Växjö kommer från en rad sämre insatser. Formen talar för hemmasegern.

Luleå – Malmö 1

Malmö har en lång resa och en förlängning i benen sen i torsdags. Luleå bjöd inte på något bländande spel men vann ändå rättvist hemma mot Brynäs. Passande uppgift för Luleå på hemmais.

Rögle – Leksand 1

Det är osäkert om nyförvärvet Gelinas hinner bli spelklar till dagens match för Rögle. Båda lagen har en förlängning i benen och har spelat CHL tidigare under veckan. Det kan påverka tempot i dag.

Crystal Palace – Aston Villa 1

Gerrard vann sin första match som tränare för Aston Villa. Svårare motstånd nu mot ett formtoppat Villa. Gästerna saknar Trezeguet och Traore. Mittfältaren Luiz är tveksam till spel.

Liverpool – Southampton 1

Efter några sämre insatser innan landslagsuppehållet har Liverpool kommit tillbaka med full kraft. Firmino saknas i startelvan. Keita är tveksam till spel. Tacksam uppgift för Pool hemma.

Norwich – Wolverhampton 2

Spelet såg inte mycket bättre ut för Norwich efter tränarbytet men man vann åtminstone. Wolves tog en meriterande seger mot välspelande West Ham senast. Högt odds på tvåan!

Juventus – Atalanta 1

Danilo, De Sciglio och Ramsey saknas för Juventus. Atalanta har Gosens, Hateboer och Lovato på skadelistan. Zappacosta fick kliva av senast och är tveksam till spel. Svagt hemmaodds...

Brighton – Leeds 2

Både Raphinha och Rodrigo förväntas vara spelklar efter viss osäkerhet under veckan. Brighton inledde säsongen starkt men man har inte imponerat efter uppehållet. Ettan är för stor favorit här.

Dagens bästa spel

Juventus – Atalanta över 2,5 mål.

Odds: 1,66

ANNONS: Lämna in expertens spel 

Trippeln

1. Juventus – Atalanta över 2,5 mål.

Odds: 1,66

2. Norwich – Wolverhampton 2

Odds: 2,18

3. Rögle – Leksand 1

Odds: 1,76

Trippelodds: 6,36

ANNONS: Lämna in expertens spel

Bomben

A. Luleå – Malmö

3, 4 – 0, 2

B. Rögle – Leksand

3, 5 – 2, 4

C. Färjestad – Växjö

1, 3, 5 – 0, 3, 4

144 rader, spelstopp 15.14

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag