Foto: Cornelia Nordström
 Foto: Cornelia Nordström

"Jag ska rundslipa Axelssons skridskor"

Publicerad

På söndag är det dags för poker-SM.

Vinnaren kan ta hem närmare en och en halv miljon kronor – och Patrik Sjöberg vet exakt vad han ska göra med pengarna om han vinner.

– Jag kommer lägga dem med de andra hundra millarna jag har. De ligger bra där, säger Sjöberg till Expressen Poker.

Hans tidigare insatser i turneringssammanhang har präglats av ett dåligt tålamod och en vilja att se många floppar.

Men efter sommaren i Las Vegas har Patrik Sjöberg lagt om sin pokerstil. Något han inte minst visade när han tog sig långt i Svenska Spels turnering Vegas Poker som avgjordes i slutet av juli.

– Jag hade maximalt flyt i vegasturneringen, även om jag hade otur när jag åkte ut. Men nu har jag lärt mig lite mer. Vi får se hur det går, det ska bli riktigt roligt att spela, säger Sjöberg.

"Det funkar inte"

• Har du legat i hårdträning den senaste tiden?

– Ja, jag har spelat ganska mycket med polare som är i branschen så jag har fått lära mig en hel del.

• Hur har du lagt upp taktiken inför SM då?

– Nej, men det är väl som alla säger: Det gäller att ha tålamod och avvakta och inte spela på allt. Det är det största misstaget jag gjort innan, att jag inte haft orken och uthålligheten och sett alldeles för många floppar. Det funkar inte att spela så med folk som spelar mycket. De kommer på en direkt.

• Det lär ju kunna bli uppåt en och en halv miljon i första pris i SM med tanke på hur många som redan är inkvalade. Vad skulle du göra om du vann en så stor summa?

– Jag kommer lägga dem med de andra hundra millarna jag har. De ligger bra där.

"Han ska passa sig..."

• Har du sett det senaste avsnittet av Dybbans Sverigeresa förresten? I slutet prickskjuter Dick Axelsson en affisch föreställande dig rätt i ansiktet. Det var väl inte så schysst?

– Vafan?! Jag är ju frölundait! Han ska passa sig den jäveln.

• Läge att betala igen i poker-SM eller sköter du det på ett annat sätt?

– Jag ska gå ner och rundslipa hans skridskor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag