Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jag räknar inte bort formstarkt Varberg

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Varberg går inte att räkna ut i nuvarande form, inte heller på Tele2 mot Hammarby. Hallänningarna ska med till låg procent.

Det samma gäller lågprocentaren Udinese som inlett Serie A över förväntan.

I irländska Premier Division hittas kupongens mest spelvärde spik i hemmastarka Bohemians.

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 108 rader

■■ Topptipset bjuder på en fin start på veckan med en kupong som har potential att ge större pengar och dessutom bjuder på 250 000 extra kronor i potten. 

Allsvenskan, Superettan och Division 1 följs upp med europeisk fotboll från La Liga, Serie A, den danska Superligan och irländska Premier Division. Här är två bra skrälldrag och en spik med fint spelvärde: 

■■ Match 2. Det var nog inte så här Astrit Selmani hade tänkt sig att det skulle se ut när han gick från Varberg till Hammarby inför säsongen. Efter 18 omgångar skiljer det nämligen bara en enda pinne mellan Bajen och den på förhand tippade nedflyttningskandidaten. Visst har stockholmarna underpresterat något på slutet med bara en vinst på de sex senaste seriematcherna, men framför allt handlar det om att Jocke Perssons Varbergs går på vatten. Eller rättare sagt, springer på vatten. För hallänningarna ger sig aldrig och är faktiskt formstarkast i hela Allsvenskan med fyra raka segrar och åtta raka utan förlust. Man kan inte annat än lyfta på hatten åt seriens billigaste trupp. Ryan Moon och Hampus Zackrisson är nu tillbaka från sina avstängningar senast mot Örebro, medan De Brito istället är avstängd på vänsterflanken. Hammarby har å sina sida både Aziz och Jeahze avstängda i backlinjen.

Jag utesluter inte att Varbergs sydafrikanska trio ihop med Jocke Perssons fingertoppskänsla när det gäller matchcoachningen löser fler poäng här. När ettan just nu ser ut att streckas runt 65-70% kan jag inte låta bli att måla på hela vägen. 

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 108 rader

■■ Match 6. Efter försäljningen av stjärnan De Paul till Atlético Madrid under sommaren var Udinese nederlagstippat inför säsongen. Men Zebrorna har verkligen visat att de hör hemma i det italienska finrummet med en riktigt bra inledningen. Sju poäng på tre matcher där de var det bättre laget hemma mot Juventus i sitt enda poängtapp (2-2). Gerard Deulofeu ser bland annat lika vass ut som han gjorde i Watford för några år sedan när han gjorde tio mål i Premier League. Fransmannen har inlett inspirerat. Napoli är så klart ett vassare lag i grunden och kommer kriga om Champions League-platser den här säsongen. Utanför Neapel är jag dock inte så sugen på att hålla dem i handen. I sin enda bortamatch hittills avgjorde de sent mot Genoa och lägg därtill att de ljusblå även är mitt i Europaspel och har ett tightare spelschema.

Till för låg (15%) procent är jag således inte sugen på att räkna bort ettan på Stadio Friuli. Jag helgarderar och jobbar hemmaknall. 

■■ Match 8. En spik med spelvärde hittas i den irländska högstaligan. Här stångas Bohemians och Derry City om den viktiga fjärdeplatsen som kan leda ut i Europa. Gästade Derry City visar fin form, men övervärderas också av det svenska folket. I grund och botten är fjolårets ligatvåa Bohemian klassen bättre, framför allt hemma i Dublin där de inte förlorat på evigheter. Bland annat besegrades finfrämmat i från grekiska PAOK i Conference League. Ligans skyttekung Georgie Kelly har efter en lite sämre period hittat formen igen med mål i sina två senaste matcher. Han kan mycket väl bli tungan på vågen här. Bohemians ligger en pinne bakom Derry på fjärdeplatsen, men har två matcher mindre spelade. Här råder det dock inga tvivel om att de går för vinst i den här sexpoängsmatchen.

Ettan är en vettig spik upp till 60%, men undervärderas just nu och kan fås till REA-pris under 50%. Bra singeltecken! 

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 108 rader

Spiken

Bohemians (match 8)

Bohemians undervärderas i sexpoängsmatchen mot Derry City. Hemma i Dublin har laget inte förlorat sedan april och även om gästerna är formstarka är Bohemians ett i grund bättre lag. Spelvärde upp till 60% som i skrivande stund streckas betydligt lägre än så. 

Skrällen

Udinese (match 6)

Udinese har öppnat säsongen förvånansvärt starkt och tagit sju rättvisa poäng på tre matcher. På bortaplan till hög procent vågar jag inte hålla Napoli i hand. Skrällettan måste med. 

Favorit i fara

Hammarby (match 2) 

Hammarby visar ingen vidare form och har två avstängningar i backlinjen. Varberg har spets i duon Moon/Mathews och kliver in med gott självförtroende efter fyra raka vinster.