Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag plockar bort två överstreckade direkt”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Kupongens största favorit Belgien är det nog inte så mycket att göra åt. 

Men det kan bli bra utdelning ändå. 

Jag plockar bort två rejält överstreckade favoriter direkt. Ingen minns en fegis. 

 

ANNONS: Spela expertens 64-raderssystem

Det är en häftig Europatipskupong vi bjuds på denna onsdag. Inte bara för att vi får ta del av stormatcher under kvällen utan för att alla 13 fighter startar 20.45. Det blir klassisk Stryktips-känsla av det hela. Kul när det smäller på alla håll och kanter samtidigt. 

Sverige gjorde en riktigt bra andra halvlek borta mot Kroatien och var i sanningens namn värda minst en pinne. Nu väntar en på pappret ännu tuffare motståndare i match 1. Portugal har kort sagt ett riktigt bra lag. Trots stenhårt motstånd har de bara släppt in ett mål på fyra matcher hittills i denna Nations League-grupp. Något att bita i för Marcus Berg det. Nu saknas dock Ronaldo på grund av covid19 och superstjärnan var helt avgörande på Friends där Sverige stod upp riktigt bra innan Gustav Svenssons röda kort. 

■■ Jag ser det inte som någon utopi att vi kan få med oss en poäng här.  

■■Men 1X räcker gott. 

 

Bland skrälldragen finns det två som sticker ut lite extra: 

I match 8 ser Polens härförare Lewandowski ut att saknas på grund av skada. Det är ett blytungt avbräck så klart. Bosnien har lyckats plocka poäng både borta mot Italien och hemma mot Nederländerna i den här gruppen. Det finns hög klass på sina håll i spelare som Pjanic och Dzeko. Här undervärderas balkan-nationen rejält av det svenska folket. Ettan streckas över 65% vilket är för mycket då Bosnien bör ta poäng nära på hälften av gångerna i denna match. 

Jag gillar att vara modig när överstreckade favoriter som står i relativt höga odds finns på kupongen. 

X2 rensar friskt och är ett fräckt drag. 

 

Grekland i match 13 är en större favorit oddsmässigt än Polen, men streckas å andra sidan ännu hårdare. 75% på ett gäng greker som behövde hjälp av ett rött kort och straff för att få hål på usla Moldavien för några dagar sedan går knappast att köpa. Den här matchen betyder dessutom mer än poäng för Kosovo. Grekland har fortfarande inte erkänt Kosovo som land. Det är en tändvätska som får gästerna att springa ett par extra meter. Mötet i Kosovo var spelmässigt jämnt och här finns det goda skrällchanser. 

■■Helgarderingen funkar, men jag plockar bort den övervärderade ettan helt. 

■■Ingen minns en fegis…

Spikar då? Tjeckien ser ut att bli en trevlig värdespik i match 7. Kan efter stora problem med covid19 nu ställa bästa laget på banan igen. Det kan man inte säga om Skottland som saknar ett helt koppel spelare. Lagkapten Robertsson (Liverpool) är avstängd och Tierney (Arsenal) är smittad. Det är lagets bästa backar. På det är Armstrong (Southampton), Christie (Celtic) och Burke (WBA) även de drabbade av covid19. Skottland har dessutom redan löst den viktigaste uppgiften genom att ta sig till playoff-final mot Israel och känner sig nöjda med det. Tjeckien är det bättre laget och håller sig tvåan runt 40% känns det som en riktigt bra spik. 

 

SPIKEN

Belgien (match 5)

Belgien kommer streckas stenhårt borta mot Island. Men på en lurig kupong är det ok att spika ändå. Island har blivit krossade av Belgien tre gånger om de senaste åren i Nations League. Efter den snöpliga förlusten mot England senast har belgarna dessutom inte råd att tappa poäng. Här råder klasskillnad och tvåan lämnas ensam.  

SKRÄLLEN

Bosnien (match 8)

Bosnien har stått upp riktigt bra i den här gruppen och framför allt sett solida ut i organisationen. Poäng mot både Italien och Nederländerna är bevis på det. Mot ett Lewandowski-löst Polen finns det chans på mer. Tvåan till 10 procent är alldeles för lågt värderad. 

FAVORITEN I FARA

Grekland (match 13)

Kosovo har haft en hel del stolpe ut det senaste. Tre raka förluster med uddamålet i spelmässigt jämna matcher. Nu kan det mycket väl vara dags för retroaktiv utdelning. Grekland är inget extra och streckas alldeles för hårt. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: