Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jag kan inte köpa stora favoritskapet

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Fel favorit i Stockholm. Har vändningen kommit för Färjestad?

Spiken

Färjestad

Färjestad har fått en bättre skadesituation i truppen och det börjar synas på planen. Laget jagar sin fjärde raka seger. Formkurvorna talar för FBK. Det känns inte heller som att FBK kommer bli överstreckade här då spelarna respekterar regerande mästarna.

Skrällen

Djurgården

Örebro måste bevisa mer på bortaplan för att vara favorit i det här mötet. Trots Djurgårdens problem kan jag inte köpa Örebro som klar favorit här.

Match för match

1. Rögle – Leksand 1

Rögle ligger tvåa i tabellen och är det laget som gjort flest mål i serien. Det är osäkert om stjärnförvärvet Gelinas hinner bli spelklar. Leksand behöver tajta till defensiven om det ska räcka till poäng.

2. Färjestad – Växjö 1

Rydahl har varit en viktig del i Färjestads senaste segrar. Hemmalaget har fortfarande Lindqvist, Virtanen och Westin som tveksamma till spel. Växjö har varit vassa offensivt, framförallt i Powerplay men senaste matcherna har det saknats fart i anfallsspelet.

3. Luleå – Malmö 1

Luleå tog tidigt ledningen med 3-0 mot Brynäs och kunde därefter bara bevaka ledningen. När spelet stämmer för Luleå ser man väldigt stabila ut. Nyförvärvet Pääjärvi har inte fått det att lyfta ännu för Malmö. Stjärnan har gjort ett mål på fem matcher sedan han anlände.

4. Djurgården – Örebro 1

Djurgården stod upp bra borta mot Skellefteå utan att få utdelning. Bengtsson var tillbaka senast för DIF. Nilsson, Carey och Svedberg är frågetecken inför matchen.

5. Brynäs – Frölunda 2

Med seriens bästa Powerplay är Frölunda ett ständigt hot framåt. Räkna med en bättre insats från gästerna efter nederlaget mot Örebro. Friberg är fortsatt på skadelistan.

6. Linköping – Timrå 1

Det blev förlust efter förlängning hemma mot Leksand i ett riktigt målfyrverkeri. LHC:s powerplay är det sämsta i serien med en utdelning på 12%. Timrå har sett bättre ut senaste tiden och till 18% finns det högt spelvärde i tvåan.

7. Oskarshamn – Skellefteå 2

Skellefteå saknar fortsatt Mascherin och Hawryluk. Oskarshamn skrällde i derbyt mot Växjö senast då man visade upp ett enastående försvarsspel. Jag håller Skellefteå som ett bättre lag – utgångstvåa!

8. Södertälje – Mora 1

Möte på den undre halvan av tabellen. Det är två lag som haft problem med målskyttet. Ser man till truppen ska Mora befinna sig högre upp i tabellen. Tidig garderingsmatch på kupongen.

ANNONS:
Expertens systemförslag:
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset