Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jag jublar över en jackpotfri lördag

Manchester United får med sig minst en pinne mot Tottenham? Foto: PHIL NOBLE / REUTERS BILDBYRÅN

Spelets plugghästar och proffs käkar Stureplans kostymer till frukost.

Branschens toppchefer spelar samma inövade grammofonskiva.

Jubel över en jackpotfri lördag!

Blev ingen håll-käften-vinst för Ljungbergs Arsenal, borta mot Norwich. Effekten av tränarbyte uteblev. Divorna agerade lika håg- och hjärtlöst som vanligt.

I England handlar det inte om att Ljungberg ska få vara kvar eller inte. Där är bara spekulationer om vilket som är det nya namnet.

Freddie är lärarvikarien i väntan på ny klassföreståndare.

■ ■ ■

Förresten så byts ju tränare ut som utbrunna adventsljus i december nu. Tottenham, Arsenal och Watford (igen). Förvånad om Evertons tränare, Marco Silva, inte är ryker denna vecka.

För oss spelare blir det hela tiden nya aspekter att ta hänsyn till. Och det på veckobasis. Skador, veckomatcher, landslagsuppehåll, tränarbyten, interna motsättningar och analysera färskvaran form och matchstrategi. Samma gäller för travets hard core-spelare.

Tänk om börsanalytiker och aktiemäklare skulle praktisera i spelbranschen en halv säsong. Vana att kika igenom bolagens kvartalsrapport och tre pressmeddelande på tre månader. 

Hela Stureplan skulle sjukskrivas på grund av utbrändhet. Kom an bara, slöfockar i kostym!

■ ■ ■

Var på spelkonferens förra veckan. ”Framtidens hållbara spelmarknad”. Spännande laguppställning och nyfiken på vad som kommer efter omregleringens turbulenta år. Ministerbesök och stordrakarnas toppar var på talarlistan.

Omdömet summeras som en blandning av samma veckas filmintag. Joker och The Irishman.

Höga förväntningar som inte uppfylldes. Otrolig rolltillsättning som väl kokade samma soppa vi tidigare smakat.

Spontaniteten och det manusfria framträdande stod istället birollerna för.

■ ■ Olof Lundh tryckte upp Riksidrottsförbundets representant mot sargen. Förbud gör det inte bättre. Samtidigt bad han branschen samarbeta mot matchfixing, inte bara snacka.

■ ■ Poliskommissarie, Fredrik Gårdare, berättade att han har nio poliser till sitt förfogande gällande hela landets spelbedrägerier. Och då jobbar också dessa nio med diverse andra utredningar. Han hoppas på ett bredare samarbete, men när inte ens bolagen har lust(?) skicka in rapportering gällande penningtvättslagen tyckte han det går halvtrögt.

■ ■ Spelberoendeexpert, Thomas Nilsson, meddelade att en klar majoritet av hans patienter och folk som ringer stödlinjen är casinospelare.

I egenskap av marknadens största aktör tycker jag att Svenska Spels VD, Patrik Hofbauer, hade läge att uppmana till ett närmare samarbete MELLAN bolagen gällande bedrägerier och kunders spelsäkerhet. Han tog inte den chansen.

■ ■ ■

Tog måndagssvepet och kunde glatt konstatera, ingen jackpot på varken Stryk- eller Europatipset den här veckan! Kändes faktiskt befriande.

En pokersmyg inne på ATG. Yes, ingen jackpot på V75. Asch, där var den. En V86-jävel med jackpot.

Tror vi kunder ibland behöver lugn och spelro på skicklighetsspelen. Back to basic. Spela efter eget huvud utan behöva ta hänsyn till potthetsen.

Träna grundslagen. Hitta tillbaka till känslan och flytet.

Vad skulle hända om man till och med helt stod över poolspelen till helgen?

Ta glögg och en lördagslunch med de icke spelintresserade vännerna?

Handla klappar till småttingarna i släkten?

Komma hem fem i fyra. Och göra något annat i stället...

NIKLAS BORGS KNOCKOUT-TIPS

Crystal Palace

Tisdag. PL. Crystal Palace – Bournemouth. Efter det tuffa schemat Palace haft studsade man i helgen tillbaka på ett positivt sätt och bortaslog Burnley. Bortalaget kämpar med skador och har tre raka torsk. Viktigt ta tre poäng i såna här matcher för Hodgson. Spelar Crystal P -0.25 (halva insats tillbaka vid kryss) till 1,92. Spelar, alltid lika osäkert startande, Zaha så är det ett bra odds!

 

Säker bortaseger? Nej!

Onsdag. PL. Manchester United – Tottenham. Spännande möte! Mourinho tillbaka på Old Trafford. United har extremt svårt att vinna. Enkel bortaseger? Nej. Tottenham har gjort tio mål på tre senaste, men släppt in sex. Fungerar inte bakåt. Hemmalaget och tränaren pressade ta tre poäng och har man inte full tändning till den här matchen är något fel. Spelar Manchester United nollboll (draw no bet) till 2,03. Insatsen tillbaka vid kryss.

 

Målrikt möte att vänta!

Onsdag. PL. Southampton – Norwich. Bottenmöte. Trots prekärt läge har ändå Soton fått lite andrum efter fyra pinnar senaste två matcherna. Nu ytterligare en hemmamatch. Norwich nästjumbo och lång skadelista. Gedigen insats mot Arsenal och med Pukki och Cantwell tror jag det kan målas även här. Öppen historia, men tror på många mål. Spelar Över 3 mål (får insatsen tillbaka på just tre mål) till 2,03.

 

Schemat i EM-slutspelet

En spelare har alltid bäst koll i tv-soffan när det kommer till mästerskap. Men i EM-slutspelet fick ju Sverige trevliga spelstäder. Inleder 15 juni mot Spanien i Bilbao. Granngårds med matens Mekka, San Sebastian. Varför inte fira midsommar i Dublin? På midsommarafton, fredag 19 juni, spelar blågult mot ett av playoff-lagen. Avslutar även gruppen i den irländska huvudstaden mot Polen 24 juni.