Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jag jagar pengar och chansspikar Watford

Foto: ANDREW COULDRIDGE / BILDBYRÅN

Det är en svår kupong att bemästra om vi bortser från match två och tre.

Det enkla valet är att spika Liverpool och Manchester City, men då står man heller inte som ensam vinnare när kupongen ska summeras.

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 64 rader

Spiken

Manchester City

Manchester City har gjort 16(!) mål framåt på sina tre senaste matcher. Man kunde rotera fritt i veckan mot Leipzig med goda resultat. Det finns egentligen ingenting som talar för att Southampton ska kunna lämna Ethihad med några poäng så som deras försvarsspel sett ut.

Skrällen

Watford

Watford har bjudit på några fina prestationer och har ett på papperet bättre lag än Norwich. Det är lite av en chansspik med det är också något som behövs på kupongen med storfavoriter som City och Liverpool. Norwich har haft det förtvivlat svårt att skapa chanser.

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag på 288 rader

Match för match

1. Burnley – Arsenal 2

Burnley har haft en ganska tuff start på säsongen sett till resultaten men man har inte varit så dåliga som många experter vill få det till. Arsenal däremot har underpresterat kraftigt med den truppen som finns att tillgå. Frågan är om det kommer ske en förändring hur laget spelar så länge som Arteta sitter kvar som tränare. Xhaka är avstängd för Arsenal.

2. Liverpool – Crystal Palace 1

Liverpool kommer från en tuff match mot Milan i veckan. Klopp tog beslutet att rotera på några positioner i elvan. Varken Van Dijk eller Mané startade och direkt såg vi en skillnad i försvarsspelet när Van Dijk inte fanns i backlinjen. Palace kommer från en strålande insats mot Tottenham och nyförvärvet Edouard debuterade med två mål på sitt tio minuter långa inhopp.

3. Manchester City – Southampton 1

De Bruyne var tillbaka i Manchester City igen när laget vann med 6-3 i veckan mot Leipzig. Det är troligt att vi får se en helt ny elva till det här mötet men det spelar egentligen ingen större roll. Bänken är lika bra som startelvan. Det är egentligen bara Dias och De Bruyne som är oersättliga i det här laget för stunden. Får vi se en ny 9-0-kross mot Southampton?

4. Aston Villa – Everton 1

Everton är fortfarande obesegrade i ligaspelet och har visat upp en fin lagmoral under Benitez. Hans taktiska matchplan för varje enskild match är något som imponerat hittills. Calvert-Lewin saknas med en bruten tå och förväntas bli borta två till tre veckor. Aston Villa har också gått starkt och ska ses med goda möjligheter att plocka tre poäng. Vidöppet inför!

5. Norwich – Watford 2

Norwich har sett riktigt bleka ut. Precis som förra gången Norwich var uppe i Premier League så framstår Farkes spelfilosofi som något naiv med det spelarmaterialet som han förfogar över. Watford har mött ganska svårt motstånd och imponerade i premiären mot Villa. Mycket talar för att Norwich kommer stänga som klar favorit och det köper jag inte - fin tvåa.

6. Barnsley – Blackburn 2

Blackburn dras med en del skador på nyckelspelare men man fortsätter att göra bra prestationer. Nu senast kommer laget från en stabil 2-0-seger mot Hull och man har spelat jämnt mot West Bromwich tidigare under säsongen. Barnsley har inte sett lika bra ut den här säsongen. Som jag var inne på tidigare så betydde tränaren Ismael en hel del för Barnsley.

7. Cardiff – Bournemouth 2

Bournemouth har trummat i gång på allvar och har spetskvalitéer som få andra lag i The Championship kan matcha. Cook och Stanislas ser ut att missa helgens match också men det finns tillräckligt med bredd hos gästerna för att kunna ställa ut ett slagkraftigt lag ändå. Vi får se lite hur streckningen står sig vid avspark men till 39% gillar jag bortasidan skarpt.

8. Derby – Stoke 2

Derby har fortsatt Bielik, Ebosele och Kazim-Richards på skadelistan. Det är ett lag som kommer få det svårt att hänga kvar om spelet inte förbättras avsevärt. Stoke har föryngrat truppen och känns mer spännande än på länge. Det är något som oddsmarknaden snappat upp och det troliga är att vi ser Stoke stå som klar favorit vid avspark. Tänkbar spiktvåa!