Simon ”Dybban” Lindell.
Simon ”Dybban” Lindell.

”Jag har uppfattat El Kabir som rätt vågad”

Publicerad

Onsdag 20.00 är det dags för Dybbans SM-kval på Svenska Spel.

Bland de inbjudna gästerna hittar vi hockeyliraren Dick Axelsson, fotbollsspelaren Moustafa El Kabir och esport-legendaren Tommy ”Potti” Ingemarsson.

– Det roliga är väl att det är en sådan blandning av personligheter. Vi har allt ifrån yttersta sverigeliten i fotboll och hockey till Stellan, 71, som kommer att spela sin första riktiga nätpokerturnering på på onsdag, säger Simon Dybban Lindell.

På söndag är det dags för årets main event i poker-SM online på Svenska Spel. Så här långt har närmare 1 200 spelare kvalat in – och fler lär det bli på onsdag när ”Dybbans” SM-kval avgörs klockan 20.00.

”Magda” (skådespelaren Magdalena InDeBetou) har ju ett kval i veckan så jag tyckte att jag i alla fall var värd ett totalt, så Svenska Spel lät mig bjuda in några av de profiler jag träffat under min sverigeresa, säger Simon Lindell som rest runt i Sverige under hösten och intervjuat pokerprofiler.

Och det är ett roligt gäng han fått ihop. Bland de som är klara hittar vi bland annat Dick Axelsson, Moustafa El Kabir, artisten Nomy, den före detta counter strike-spelaren Tommy ”Potti” Ingemarsson – och Stellan Andersson, 71 år.

– Det roliga är väl att det är en sådan blandning av personligheter. Vi har allt ifrån yttersta sverigeliten i fotboll och hockey till Stellan, 71, som kommer att spela sin första riktiga nätpokerturnering på på onsdag, säger Lindell.

• Vilken av dem tror du är vassast på poker?

”Potti” är nog klart vassast. Han har ju levt på poker ett tag så han är nog den största favoriten av profilerna som är med. Sen så har jag uppfattat El Kabir som rätt vågad vid pokerbordet, har han flyt kan det gå riktigt bra. Och sen får man inte underskatta nybörjarturen, jag hoppas att Stellan utnyttjar den.

• Ingen Mikael Thuritz bland profierna ser jag. Lyckades du inte övertala honom eller tror du att han har råd att köpa in sig direkt?

– Haha, jag tror han kommer att försöka kvala sig in i slutsekunderna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag