Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jag gillar guldoddsen på svenska stjärnorna

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Mästerskapet går mot sitt slut med den sista dagen av tävlingar. 

Allting talar för att vi får en dramatisk avslutning med dubbla masstarter.

Ukraina på pallen hittade hem under gårdagen till fina 6,20 vilket förlängde den fina trenden vi haft under mästerskapet.

Det blir en helt annan mental påfrestning när det är masstart då duellerna man mot man är ett mentalt spel på vallen.

DAMERNAS MASSSTART

Hanna Öberg att vinna.

Odds: 7,00

Hanna Öbergs åkform har verkligen varierat under mästerskapet av någon oförklarlig anledning. När hon åkt som bäst har hon varit med i toppen åkmässigt. Om formen sitter där finns det nog ingen bättre i det mentala spelet när det kommer till skyttet.

Vittozzi att vinna.

Odds: 34,00

Vittozzi topp 3.

Odds: 10,00

Vittozzi kom tvåa i den totala världscupen för två säsonger sedan. Det råder inget tvivel om vilken kapacitet hon har som åkare och skytt. När det stämmer går det väldigt snabbt på vallen. Under gårdagens stafett fick vi se skymtar av hennes potential. Hon är kraftigt underskattad idag.

Braisaz att sluta före Alimbekava.

Odds: 2,25

Braisaz fick chansen att vila från gårdagens stafett medan Alimbekava stod för en rejäl urladdning. Braisaz är dessutom den något jämnare åkaren.

HERRARNAS MASSTART

Hofer att vinna.

Odds: 21,00

Hofer var helt överlägsen i spåret under gårdagens stafett. Kan han ta med sig den åkformen och ha en bra dag på vallen är han med i guldstriden.

Samuelsson att vinna.

Odds: 11,00

Samuelsson tog sin fjärde medalj på mästerskapet när han körde upp Sverige till ett silver i går. Han har åkkapaciteten och skyttet som krävs för att kunna vara med hela vägen.

Ponsilouma topp 3.

Odds: 8,00

Ponsilouma är riktigt vass i spåret men inte lika stabil på skyttevallen. Stafetten var ändå ett steg framåt och kan han hålla ihop det i liggande är han med och slåss om medaljer.

Fak att sluta före Eder.

Odds: 1,72

Det är två väldigt vassa skyttar men Fak är den som visat mer i spåren. Eder har dessutom inte sett lika stabil ut på vallen som vi vant oss vid under säsongen.