Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jag försöker fälla flera överstreckade favoriter

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Frölunda är en sund favorit att med sig in till lördagens kupong. 

Även Tampa Bay tror jag kommer göra processen kort med Colombus. 

I övrigt finns det flera överstreckade favoriter som det går att fälla. 

Varken Växjö eller Leksand är lag jag litar på ska vinna.

Spiken

Tampa Bay

Lagen möttes bara för någon dag sedan. Då vann Tampa Bay efter förlängning trots att Colombus tog ledningen. Colombus är drabbade av bytesrykten kring en av deras stjärnor, Dubois, som säkerligen påverkar hela truppen.

Skrällen

Kristianstad

Många spelare kommer välja att spika Karlskoga. Kristianstad har skrällt flertalet gånger på hemmaplan och är i stort behov av segern. Tvåan är överstreckad!

Amrounis tankar om kupongen

1. Leksand – Färjestad 2

Leksand växer mer och mer desto längre säsongen går. Man bara väntar på att det ska lossna för FBK på riktigt. Roligt skrälläge!

2. Rögle – Luleå 1

Simon Ryfors får sitt stora genombrott den här säsongen. Han öser in mål och fortsätter visa fantastisk form. Rögle har fler offensiva vapen och får också utgångstipset.

3. Frölunda – Örebro 1

Efter några sämre insatser är det upplagt för en islossning för Frölundas del. Det finns så pass mycket kvalité i laget att man sällan gör mer än en dålig match på rad.

4. Djurgården – Skellefteå 1

Djurgården har trivts på hemmaplan den här säsongen, det är där majoriteten av poängen tagits. Gästernas Frödén och Lindström är spelare att se upp med som visat god form på slutet.

5. Linköping – HV71 2

Båda lagen har värvat friskt senaste veckan för att försöka förstärka inför slutspurten av grundserien. Det skiljer inte så mycket kvalitetsmässigt mellan trupperna och då köper jag inte Linköping som klar favorit.

6. Växjö – Brynäs 1

Växjö fortsätter att släppa till ytterst lite mål bakåt. Emil Pettersson toppar SHL:s poängliga. Det blir ofta jämna matcher när Växjö spelar och streckningen på bortasidan lockar onekligen.

7. Kristianstad – Karlskoga 2

Om Karlskoga gör en hundraprocentig insats ska det räcka till seger, men så har inte alltid varit fallet den här säsongen. Kristianstad har presterat bättre på hemmaplan.

8. Colombus – Tampa Bay 2

Jämför man trupperna är det förståeligt varför Tampa Bay är favorit. Regerande mästarna har fått behålla majoriteten av sina nyckelspelare från guldsäsongen.


SYSTEMFÖRSLAGET

1. 12

2. 1X

3. 1

4. 1X

5. 1X2

6. 1X2

7. 1X2

8. 2

216 rader, spelstopp 15.14.