Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jag fäller engelska storfavoriten i kväll

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Det är Europa League för hela slanten. 

Kan vi få se fler ukrainska storskrällar?

Jag ger det i alla fall chansen och tar med kupongens största rensare borta mot Leicester.

Torsdagar är Europa League-dagar. Dagens Topptips är lite smålurigt med två stora favoriter. Båda kommer från England. Jag vill inte spika båda utan gå för lite högre utdelning i kväll. De senaste Champions League-matcherna har visat att det omöjliga ibland är fullt möjligt i fotboll.

■■ Leicester har det tufft just nu. The Foxes har förlorat tre raka matcher på King Power Stadium. Och inte gjort ett enda mål. Brendan Rodgers dras dessutom med en hel del skador i truppen som skapar huvudvärk. Viktiga balansspelaren Ndidi är fortsatt borta ihop med mittbacken Söyüncü, bland andra. Ny på skadelistan är skyttekung Vardy. Här väntar ett väl organiserat Zorya i match 2. Ukrainarna har nyligen spelat jämnt och tagit poäng av ett lag som Shakhtar Donetsk i den inhemska ligan. Shakhtar lyckades med sin utarmade elva slå Real Madrid borta i går. 

Jag hoppas på ännu en ukrainsk skräll. När ettan streckas till 80% helgarderar jag och hoppas på rejäl kupongrens.

■■ I stället spikar jag den andra stora favoriten, Tottenham i match 3. Tappet hemma mot West Ham senast var ”en på miljonen” och det ska inte dras för stora växlar av det. Det positiva är att offensiven ser riktigt spännande ut där firma Son/Kane hittar varandra i sömnen. 16 mål har Spurs gjort på de tre senaste matcherna och jag tror Mourinho kommer ställa upp med en rätt stark elva här. 

LASK Linz fick storstryk av Manchester United i denna turnering i fjol och räcker inte riktigt till mot de stora giganterna. Tottenham vinner tryggt.

■■ Gent har inlett den inhemska ligan under all kritik, då kan det nästan vara en befrielse att få sparka boll ute i Europa istället. Passande motstånd här i ett mediokert Slovan Liberec i match 8. Tjeckerna slutade på femte plats i ligan i fjol och var decennier bakom topplagen. Har dessutom inte spelat fotboll på ett par veckor då den tjeckiska fotbollen är på Coronapaus. 

Det svenska folket streckar just nu upp Liberec till favoriter, vilket är helt fel. Själv hoppas jag på en nytändning för Gent och spikar tvåan till suveränt värde runt 35%.

SPIKEN

Tottenham (match 3)

Tottenham ser offensivt riktigt fina ut där firma Kane/Son är glödheta. Hemma mot LASK lär vi inte få se någon ytterligare genomklappning i de bakre leden. Jag tror det blir överkörning. Bra spiketta!

SKRÄLLEN

Zorya (match 2)

Leicester saknar ett koppel startspelare, framför allt balansspelaren Ndidi och skyttekung Vardy. Kommer från två hemmaförluster där The Foxes inte imponerat. Zorya har tagit poäng av både Dynamo Kiev och Shakhtar Donetsk i den inhemska ligan på slutet. Jag tar med storskrällen för chans på de större pengarna.

FAVORIT I FARA

Milan (match 1)

Milan har inte imponerat fullt ut hittills i Europa League. Spelade en jämn match hemma mot Bodö/Glimt och behövde straffar mot Rio Ave. Calhanoglu saknas här och Pioli bör rotera. Celtic i Glasgow är ingen enkel nöt. Pass upp!

ANNONS:
Expertens systemförslag: