Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Jag chansar och utlovar målfest

Det blir en fullspäckad kväll med ett fantastiskt utbud.

Laget har överpresterat och det är dags att fälla den anrika klubben nu.

■■ Vi har en rolig kväll framför oss där varenda skärm i hemmet kommer att komma till användning. Europa League, Conference League och SHL bjuder till dans med massvis av matcher. Som spelare kan man inte annat än njuta av kvällens utbud.

Som pricken över i:et finns det dessutom fyra hängmatcher från Premier League att bevaka. Det är också där jag hittat dagens bästa spel.

■■ Newcastle vann senast mot Brighton men det var inte på samma övertygande sätt som tidigare och saknaden av Wilson och Trippier blir tydlig i spelet. Newcastle har gått från att vara underskattade till överskattade. Just nu överpresterar The Magpies resultatmässigt och jag räknar med att det kommer slå tillbaka mot laget redan i kväll. Southampton har sett strålande ut bortsett från bottennappet borta mot Villa förra omgången. Newcastle har den offensiven kvalitén som Villa besitter så jag tror inte att Southampton blir lika sårbara i kontringsspelet.

Jämför man de förväntade startelvorna har Saints ett betydligt bättre lag. Hemmasegern spelas till fina 2,04.

■■ På Bomben tror jag Frölunda löser sin uppgift på hemmaplan. Växjö har åtta raka förluster på bortaplan mot just Frölunda. De andra matcherna känns mer öppna men Luleås match tror jag blir en stängd historia med hemmalaget som styr spelet.

Leksand mot Djurgården utlovar mål så där väljer jag att chansa med lite högre målsiffror åt bägge håll.

Matchlistan

Vitesse – Roma 2

Skadeläget har förbättrats för Roma senaste veckorna och Abraham tycks ha hittat tillbaka till målformen igen. Allt det tillsammans med att defensiven ser allt bättre ut talar för en italiensk viktoria.

Norwich – Chelsea 2

Att James är tillbaka på allvar igen efter skadan blir ett lyft för Chelsea då man saknar bra alternativ på den positionen. Chelsea imponerade i andra halvlek mot Burnley senast. Tacksam uppgift här.

Southampton – Newcastle 1

Efter fyra riktigt fina insatser föll Saints igenom totalt mot Villa senast. Newcastle bygger vidare på sin starka form men man saknar fortsatt Wilson, Trippier och Hayden i matchtruppen.

Wolverhampton – Watford 1

Watford har gjort två bra matcher mot United och Arsenal men fått dåligt betalt för sina inatser. Wolves däremot har sett riktigt svaga ut i sina senaste matcher. Semedo saknas för hemmalaget, avslag.

Leeds – Aston Villa 2

Villa har målskillnaden 6-0 på sina två senaste segrar. Leeds gjorde en av säsongens bästa matcher mot Leicester utan att få med sig några poäng. Oddsen känns korrekta i nuläget. Övern rekas!

Atalanta – Leverkusen 1

Atalanta fick inte hål på Roma i helgens ligamatch men nu ställs man mot ett betydligt högre försvarsspel som passar Atalanta bättre. Leverkusen har gått starkt i ligan men är svaga defensivt.

Braga – Monaco 2

Braga har Fernandes, Gorby, Sequeira och Mineiro borta från spel. Monaco saknar Fofana, Maripan, Fabregas och Diatta. Monaco har varit extremt ojämna under säsongen. Lutar åt bortasidan.

Rangers – Crvena Zvezda 1

Crvena Zvezda tenderar att ha svårt med bortaspelet när det kommer till europaspel. Laget har dock imponerat i turneringen hittills. Rangers saknar Diallo, Davis, Hagi och Oforborh inför.

Dagens bästa spel

Southampton – Newcastle 1

Odds: 2,04

ANNONS: Lämna in expertens spel

Trippeln

1. Southampton – Newcastle 1

Odds: 2,04

2. Vitesse – Roma 2

Odds: 2,03

3. Atalanta – Leverkusen över 2,5 mål.

Odds: 1,62

Trippelodds: 6,70

ANNONS: Lämna in expertens spel

Bomben

A. Frölunda – Växjö

4, 5 – 1, 3

B. Leksand – Djurgården

3, 4 – 2, 4, 5

C. Luleå – Färjestad

2, 4, 5 – 0, 2, 3

216 rader, spelstopp 18.59

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset