Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jag bygger kupongen runt favoriten Färjestad

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

FBK blir favoriten jag väljer att bygga kupongen kring. Hemmalaget har visat en uppåtgående formkurva och slog precis Oskarshamn. 

Rögle, Skellefteå och Luleå garderas tidigt då man förväntas bli kraftigt överstreckade.

ANNONS: Lämna in expertens 288-raderssystem 

Spiken

Färjestad

Ser man till kvalitén i trupperna är det här en match som FBK förväntas vinna. Lagmoralen är hög efter vändningen senast mot just Oskarshamn.

Skrällen

Brynäs

Luleå har endast vunnit en av sina sex senaste matcher under fulltid. Att man ska gå in som klar favorit på bortaplan i nuläget köper jag inte.

Kupongen

1. Växjö – Leksand 1

Växjö toppar tabellen efter segern senast mot Linköping. Laget har endast släppt in 86 mål efter 40 omgångar, vilket är bäst i hela serien. Leksand har droppat lite i form på slutet - stark etta.

2. Brynäs – Luleå 2

Lagen spelade så sent som igår. Då vann Luleå med klara 1-5. Räkna med ett revanschsuget Brynäs till det här mötet.

3. Örebro – Frölunda 2

Abols blev tvåmålsskytt för Örebro när man körde över Leksand förra omgången. Frölunda är ett bättre lag än Leksand och kommer inte bjuda på lika mycket i försvarsspelet. Spelvärd tvåa!

4. Malmö – Linköping 1

Viktigt bottenmöte där inget av lagen har råd att förlora. Det kommer handla om riskminimering från lagen för att inte riskera förlust.

5. Färjestad – Oskarshamn 1

FBK vände och vann när lagen möttes i Oskarshamn förra omgången. Det innebar fjärde raka segern för Färjestad.  FBK börjar äntligen spela efter sin potential. Ettan till oddset 1,75 gillas!

6. Rögle – HV 71 1

Kinnvall blir borta upp till åtta veckor för HV71, han kommer saknas. Gästerna har dock gjort flera nyförvärv för att försöka rädda upp säsongen. Räkna med att Rögle höjer sig från senast.

7. Skellefteå – Djurgården 1

Skellefteå kan luta sig mot en av ligans bästa målvakter i form av Arvid Söderblom. Nu när deras poängspelare börjat producera blir laget farliga inför slutspelet. Djurgården imponerar inte...

8. Tyre Hanv. – Forshaga 2

Inget av lagen har visat någon vidare form under inledningen av säsongen. Värdet ligger i hemmasidan.