Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jag är inte övertygad om att AIK är på rätt köl igen

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Veckan inleds med ett högkvalitativt Topptips. 

Förutom 250 000 extra kronor i potten så bjuder kupongen på rejält spelvärde. 

AIK och Kalmar är två favoriter som chansas bort i jakten på de större pengarna. 

Derbyn från Italien, Sverige och Danmark ihop med en gigantmatch från Premier League är några av Topptipsets dragplåster denna måndag. Svenska Spel har dessutom slängt in 250 000 extra kronor att slåss om vilket gör dagens Topptips väldigt spelvärt. 

När det bara finns åtta matcher att ta ställning till gäller det att våga plocka bort obekväma tecken för att säkra bra utdelning.

■■ I grund och botten vill man inte sätta en ren favoritrad som knappt ger pengarna tillbaka. 

■■ De pyrrhussegrarna kan vi vara utan. Hellre vinna stort en gång än småpengar tio gånger när det gäller poolspel. Tänk stort och långsiktigt! 

Jag har hittat två favoriter som jag väljer att kliva helt, där den ena är lite mer vågad än den andra. 

AIK i match 4 är en befogad favorit i matchen, men streckas upp för hårt av det svenska folket. I detta nu står AIK i nära 65%. Procenten lär sjunka innan spelstopp, men kommer hamna för högt ändå när ettan egentligen är värd runt 50%. Visst ser Gnaget förbättrat ut med sina nyförvärv och kommer från två bra insatser, men kan plötsligt inte rankas som ett topplag i Allsvenskan. Mjällby har bara förlorat två av sina senaste elva matcher och har spets i formstarka Ogbu. 

■■ Det är 50/50 att AIK vinner här och då finns det helt klart värde i att chansa bort den övervärderade ettan. 

I match 5 streckas Kalmar mer korrekt sett till oddsen, runt 50%. Men jag är å andra sidan inte speciellt förtjust i ettan till dryga 2 gånger pengarna. Kalmar har gång på gång stått för undermåliga insatser mot lag där de förväntas föra matchen. 

Det är i stället på bortaplan mot svårare motstånd, som mot IFK Göteborg (nåja) senast och Häcken tidigare under säsongen, som de presterat som bäst. Det har även gått troll i spelet på Guldfågeln Arena där smålänningarna inte vunnit (säsongens hemmavinst spelades på Fredriksskans) på 20 raka matcher. Ett häpnadsväckande uselt facit. Varberg är ett lag med en stor moral som aldrig slutar kriga. Vann hemmamötet och ska inte räknas bort nu heller. 

■■ X2 är klar favorit i matchen och tar bort hälften av alla kuponger.  

 

Det fina med att våga avstå favoritstreck är att man inte behöver skämmas för att spika kupongens troligaste vinnare. Arsenal tog hem Community Shield på straffar, men nu är det andra förutsättningar. Ligafotboll på Anfield är något helt annat. Jag spikar Liverpool i match 1 utan darr på pennan.  

  

SPIKEN 

Liverpool (match 1)

Liverpool har gjort en ointaglig borg av Anfield där de inte har förlorat en ligamatch på över tre år. Imponerade borta mot Chelsea och här kan klassförvärvet Thiago göra sin första match från start. Arsenal kommer från två PL-segrar, men här höjs kvaliteten på motståndet avsevärt. Då väger The Gunners för lätt. Kupongens säkraste spik. 

SKRÄLLEN

Lyngby (match 8)

Derby från norr om Köpenhamn. Nordsjälland var det betydligt bättre laget i fjol men har tappat kvalitet i truppen sedan dess. Lyngby höll ihop det bra borta mot de regerande mästarna Midtjylland senast och är solida bakåt. Har bättre chans än vad strecken säger. 

FAVORITEN I FARA 

AIK (match 4)

Efter två bra insatser på raken så har det svenska folket bestämt sig för att AIK är på rätt köl igen. Här streckas de upp som om de vore ett topplag i Allsvenskan. Mjällby ska dock inte underskattas. Sölvesborgarna är svårspelade, slog AIK hemma på Strandvallen med 3-1 så sent som i augusti och trivs som bäst på gräs. Tar ner Gnaget på jorden igen? 

ANNONS:
Expertens systemförslag: