Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ivey vann i Monte Carlo

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Bengt Sonnert kom fyra i Monte Carlo millions.
Foto: SJÖBERG MIKAEL

Bengt Sonnert kom på fjärde plats. Medan storstjärnan Phil Ivey vann förstapriset i Monte Carlo millions - och blev en miljon dollar rikare.

Phil Ivey vann stjärnornas glamourtävling med kung/dam, efter en heads up mot Paul Jackson. Marc Goodwin blev trea. Svenska proffset Bengt Sonnert åkte ut mot Ivey, efter två timmars spel. Men kom på en mycket hedrande fjärdeplats. Han vann nästan två miljoner svenska kronor. Och är glad trots att han inte vann. - Sammantaget spelade jag jättebra, men gårdagen är jag inte lika nöjd med. Det var väl finalnerverna som spökade, säger han.

Ivey stark

 Bengt Sonnert är inte ett dugg förvånad över att det blev Phil "Tigerwoods" Ivey som tog hem spelet. - Det var säkert rättvist att han vann. Han är en skitbra spelare och hade dessutom en del tur. Det var troligt att han skulle vinna, säger han. Det var riktigt stora sjärnor med och spelade i finalen. Var det nervositeten som till slut fick dig på fall? - Ja, det var nog det. Jag gjorde inga jättedåliga grejer, men på gränsen. Det var sådana drag som man gör helt korrekt om man är i form, men som man gör fel om man inte är hundraprocentig, säger Bengt Sonnert.

Karribien nästa

 Nu åker han vidare på sin pokerturné. Först bär det av till Karribien, för Carribbean poker tour, för att sedan inta Las Vegas. - Nu tar jag hem nästa turnering i stället. Jag börjar lära mig att spela riktigt bra turneringspoker nu, och det viktigaste för att gå riktigt långt är rutin. Så det ska bli skönt att resa, säger Bengt Sonnert.