Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Iskall storfavorit – jag har en skräll

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Pånyttfött Djurgården spänner bågen på kupongen.

Överstreckningen gör favoriten iskall.

Spiken

Djurgården

Spelet har börjat sätta sig för Djurgården. Nyförvärven presterar och skadeläget har förbättrats. Örebro kommer från en svag insats borta mot Timrå senast och fortsätter att slita med bortaspelet.

Skrällen

Malmö

Det här är en tänkbar kupongrensare om den skulle slå in. Frölunda kommer bli kupongens största favorit. Frölunda har inte sett lika skärpta ut defensivt och Malmö har tillräckligt med kvalitet i truppen för att kunna störa Frölunda.

Match för match

1. Timrå – Oskarshamn 2

Timrå har visserligen gått bra på slutet och har en stekhet målskytt i form av Rattie men känslan är att marknaden övervärderar hemmalaget. Det finns mer spets hos gästerna. Det är värt att försöka sortera bort favoriten.

2. Leksand – Färjestad

Färjestad har ett otroligt bra lag på papperet. Nu ser skadeläget bättre ut med Rydahl och Lindqvist tillbaka in i laget. Westin saknas fortfarande för gästerna. Leksand såg bleka ut i matchen mot Djurgården. Det saknades fart och fantasi i anfallsspelet.

3. Växjö – Luleå 2

Luleå malde ner FBK på hemmaplan i sin förra match medan Växjö tappade ledningen mot Frölunda och förlorade i förlängning. Backen Lepistö har stått för tio poäng i sina åtta senaste matcher för Luleå. Spelvärdet ligger i bortasidan.

4. Djurgården – Örebro 1

Nyförvärvet Gelinas har gjort det bra sedan han kom till Djurgården. Hela laget har fått ett lyft med värvningarna. Det är fortsatt några namn som saknas men Djurgården spelar med ett helt annat självförtroende just nu.

5. Brynäs – Rögle 2

Rögle har fortsatt en del frågetecken i truppen med skador på Brithén och Tambellini som båda är frågetecken inför mötet. Gästerna har under säsongen visat upp att man är hög lägsta nivå. Det är också den största anledningen till att man toppar serien just nu.

6. Frölunda – Malmö 1

Frölunda ska vara glada som fick med sig segern mot Växjö senast. Spelet såg inte strålande ut, speciellt inte defensiven. Malmö kommer från två raka segrar mot LHC där man fick i gång målproduktionen på allvar.

7. Borlänge – Boden 2

Det är två lag med toppform som ställs mot varandra. Boden är i grunden ett bättre lag och insatsen mot serieledande Hudiksvall imponerade. Borlänge behöver överprestera om det ska bli seger. Streckas från höger på kupongen.

8. Hudiksvall – Östersund 1

Det är seriefinal i Allettan Norra och även om det bara skiljer en placering mellan lagen så har Hudiksvall utmärkt sig som seriens klart bästa lag. Spelarna kommer att ha dålig koll på den här matchen och garderar gärna. Det gör att värdet i spikettan ökar.

ANNONS:
Expertens systemförslag:
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ta del av vårt erbjudande – bli kund, spela på sport och få 100 kr i välkomstbonus!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset