Foto: Mikael Sjöberg
 Foto: Mikael Sjöberg

In de Betou ska sätta finländarna på plats

Publicerad

De senaste sex åren har de sopat banan med svenskarna i Pokerfinnkampen.

Men till helgen siktar Magdalena In de Betou på att sätta finländarna på plats.

– Jag är så beredd på att krossa dem, säger hon.

Den första Pokerfinnkampen spelades för över sex år sedan.

Sedan dess har det varit svårt att gå runt rakryggad som svensk pokerspelare. Finland har nämligen plockat hem turneringen varje år sedan den spelades första gången 2006.

Nu är det dags för den sjunde pokerfinnkampen i ordningen. I helgen avgörs den på ett kasino i Tallinn – och Sveriges laguppställning leds av en individuell vinnare.

Nämligen Magdalena In de Betou – som vann Pokerfinnkampen 2009.

• Inte en svensk lagseger på sju år. Hur är det ens möjligt?

– Ja, det är helt sjukt. Nu kommer det att bli sju raka svenska segrar i stället.

• Är finländarna bättre än oss på poker?

– Nej, det vet jag inte. Men deras spelstil kanske passar oss dåligt. De brukar vara tysta och aggressiva.

• Hur ser taktiken ut inför årets event då?

– Det är 30 000 i startmarker nu och långsammare struktur och det passar mig utmärkt. Jag har inte bråttom. Jag kommer inte göra några dumdristiga saker.

• Det vore väl skönt att sätta dem på plats efter sex års dominans?

– Ja, vi ska vinna i år, inget snack. Jag är så beredd på att krossa dem och det vore kul om fler åkte över till Tallinn för att spela. Det tar ju bara en timme med flyg.

• Du verkar spela en del poker?

– Ja, jag spelar rätt ofta, men det är ett val från min sida. Jag är både en pokerspelare och en skådespelare. Jag kommer inte att sluta filma, men jag väljer det jag vill göra på ett annat sätt.

Ett sätt är skapa något eget.

– Jag håller på med en spelfilm om poker tillsammans med Jesper Harrie som varit med och skrivit Solsidan. Det är ett nytt manus och vi förhandlar just nu med olika bolag om vilket som ska producera den.

– Det här är jättekul och givet för mig att göra eftersom det är något jag gillar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag