IFK Malmö är ett möjligt miljondrag

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Svenskt genrep och toppmöten i division 1, svensk fotboll när den är som… tja, inte sämst åtminstone.

Bästa spiken plockar vi från Gästrikland i toppmötet mellan Sandviken och Dalkurd.

ANNONS: Lämna in expertens system på 64 rader

Spiken

Sandviken

Det kanske är naivt men vill man ha jackpot på kupongen krävs det att storfavoriterna faller. Då är Sandviken ett starkt streck att ta till som en chansspik.

Skrällen

IFK Malmö

FC Trollhättan ställs mot ett IFK Malmö som spelat en väldigt fin fotboll senaste matcherna. Oddsen och tabellplaceringen gör att ettan kommer dra väldigt mycket spel till sig. Malmö är ett potentiellt miljondrag på raden.

ANNONS: Lämna in expertens system på 288 rader

Match för match 

1. Sverige – Armenien 1

Martin Olsson har fått lämna Sveriges trupp, i stället har Bengtsson tillkommit. Det finns fortfarande frågetecken kring Augustinsson. Sverige har annars fått en bra förberedelse inför mästerskapet med fyra raka segrar där laget hållit nollan. Armenien blir ett bra test då gästerna är obesegrade i nio raka matcher och plockade poäng borta mot Kroatien förra matchen.

2. Ryssland – Bulgarien 1

Ryssland genrepade mot Polen tidigare i veckan med en elva vi kan förmoda var väldigt lik den laget kommer att ställa upp med i EM. Bulgarien har inget mästerskap att se fram emot och det är knappast en inspirerande landslagssamling för spelarna efter en lång säsong. Både motivation och klass står på Ryssland sida här. Allting under 70% spikas på ettan.

3. Wales – Albanien 1

Wales fick en spelare utvisad i matchen mot Frankrike så det är svårt att bedöma deras spel från den tillställningen. Innan dess hade laget två raka 1-0-vinster mot Mexiko och Tjeckien. Med Ramsey, Bale och James finns det tillräckligt med spets i truppen för att kunna nysta upp ett lågt liggande Albanien-försvar. Gästerna är solida defensivt. Strecka från vänster.

4. Örgryte – Värnamo 2

Nykomlingen Värnamo har överraskat och toppar serien. Känslan är att det inte kommer hålla hela säsongen, men just nu ser det onekligen bra ut. Värnamo har inte släppt in mål på fem raka matcher. Senast mot Akropolis var Victor Larsson tillbaka i mittlåset och nu hoppas man Oscar Johansson ska kunna vara spelklar igen. Värnamo får utgångstipset här.

5. Hudiksvall – Umeå FC 2

Hudiksvall åkte på en tung förlust förra omgången borta mot Assyriska. En straff i den tredje tilläggsminuten avgjorde matchen och nu ställs man mot en ännu svårare motståndare. Umeå FC imponerade mot Sandviken då laget vann med 3-1 efter två mål av Kamf. Nu jagar man sin fjärde raka seger i ligan och har möjligheten att avancera till en andraplats.

6. Hammarby TFF – Örebro Syrianska 2

Hammarby förlorade det vi kan kalla både ett derby och bottenmöte mot Sollentuna. Förhoppningarna om att klara ett nytt kontrakt börjar redan tvina bort. Syrianska är ett stabilt lag som inte gör så mycket mål men heller inte släpper till så mycket bakåt. Det finns en trygghet i gästernas spel som Hammarby saknar för tillfället. Syrianska får utgångstipset på raden.

ANNONS: Lämna in expertens system på 64 rader

7. Sandviken – Dalkurd 1

Sandviken tappade serieledningen förra omgången när laget förlorade borta mot Umeå. Det är två av seriens bästa lag som ställs mot varandra. Sandviken har ännu inte förlorat på hemmaplan. Hemmalagets offensiv blir något för Dalkurd att se upp med. Gästerna har inte producerat mål i samma takt på slutet och glänste inte senast mot Haninge. Fördel Sandviken.

8.  Trollhättan – IFK Malmö 2

Trollhättan ligger tvåa i tabellen med endast en förlust efter nio spelade matcher. Laget har gjort näst flest mål i serien MEN man har också haft ett väldigt enkelt spelschema på slutet. IFK Malmö är ett lag med hög kapacitet. Kan gästerna nå upp till sin högsta nivå kan laget mycket väl hota Trollhättan. Ettan ser ut att bli kraftigt överstreckad på kupongen.

ANNONS: Lämna in expertens system på 288 rader