Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ibras Milan vinner inför ett kokande San Siro?

Foto: SPADA / AP TT NYHETSBYRÅN

Trettondagen går i den italienska flaggans färger. Sex matcher spelas i Serie A med Napoli-Inter som höjdpunkt! Napoli har mycket att slipa i spelet och mot den välorganiserade maskinen som är Contes Inter får man slita, även på hemmaplan.

Det är första gången på flera år som oddsen nästan är helt jämna när det här mötet spelas i Neapel.  Arsenal mot Leeds är vad som återstår av helgens matcher i FA-cupen. 

Räkna med att Bielsa kommer rotera i sin startelva. Försvarsspelet har redan sett darrigt ut, i dag får man sig en rejäl utmaning. Här väljer jag att blicka mot överspelet. Både 2,5 och 3,5-linan känns superintressanta!

ANNONS: HÄR KAN DU KÖPA EN ANDEL I SPORTEXPRESSENS TOPPTIPSSYSTEM  

Bologna – Fiorentina 1

Ribery är borta till mitten av februari för Fiorentina. Chiesa är ett frågetecken inför mötet. Gästerna har inte alls fått spelet att stämma den här säsongen. Bologna kommer från segrar mot Atalanta och Lecce, utgångsetta.

Atalanta – Parma 1

Det blev klart i dagarna att Parma får behålla nyckelspelaren Kulusevski säsongen ut. Båda lagen dras med en del skador inför mötet på tongivande spelare. Atalanta ska dock vara nivån över på hemmaplan, klar etta.

Juventus – Cagliari 1

Cagliari har gått sensationellt bra i ligan under första halvan av säsongen. Spelmässigt har man fått med sig mer poäng än man förtjänar kan jag tycka. Ett utvilat Juventus ska göra processen kort på hemmaplan.

Milan – Sampdoria 1

Det infinner sig en ny våg av optimism i Milan-lägret sedan det blev klart att Ibrahimovic signat för klubben. Sampdoria är ett lag som underpresterat kraftigt under hösten. Milan löser det inför ett kokande San Siro?

Bollnäs – Villa Lidköping 2

Tuff bortamatch för Villa i toppen av Elitserien. Vid en seger kan man avancera förbi Edsbyn upp på förstaplats. Bollnäs fick äntligen igång målskyttet på sina hörnor senast mot Åby. Vidöppen match på förhand.

Lecce – Udinese X

Möte på den undre halvan av Serie A. Uppehållet kom olägligt för Udinese då man såg riktigt bra ut i de fyra sista matcherna. Lecce sliter stundtals med försvarsspelet. Det är något man med all säkerhet slipat på under julen.

Napoli – Inter 2

Ancelotti lämnade och Gattuso kom in. Det har hjälpt föga sett till både spelet och resultaten. Napoli är ett lag i spillror med inre stridigheter. Contes disciplin har fått fason på Inters defensiva organisaiton – skrälläge!

Arsenal – Leeds 1

Med ligan utom räckhåll och tufft motstånd att vänta i Europa League kan det här vara Arsenals bästa chans på en titel i år. Arteta måste bygga vidare på insatserna mot Chelsea och United. Ettan känns given!